Σήμερα οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν σε Λατινικά, Χημεία, και αρχές οικονομικής θεωρίας.

Η μετάδοση των θεμάτων όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης έγινε κανονικά και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Η αποχή κυμάνθηκε όπως κάθε φορά στο 10 με 12%.

Όσο για τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι απόφοιτοι ήταν για καλά διαβασμένους.

« Ειδικά στη Χημεία ήταν λίγο πιο δύσκολα από ότι θα περίμεναν οι μαθητές. Όσοι είχαν μελετήσει προσεκτικά μπορούσαν να γράψουν στα διαγωνίσματα καλά», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Απαιτητικά τα θέματα λέει ο ΟΕΦΕ

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ΟΕΦΕ χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα απαιτητικά, ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας» τα θέματα της Χημείας τονίζοντας πως «οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέρειες της θεωρίας.
Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου».

Σε ότι αφορά τα θέματα των αρχών Οικονομικής Θεωρίας ο ΟΕΦΕ τονίζει:

«Τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας. Απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. Είναι απαιτητικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη η οποία καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου. Το επίπεδο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς».

Εύκολα τα Λατινικά

Αναφορικά με τα Λατινικά ο ΟΕΦΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, «Τα θέματα Λατινικών ήταν εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Οι ασκήσεις γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Επιστολή της Δημάρχου Τήλου στον Πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ

Για τους αποφοίτους των ΓΕΛ οι Παννελήνιες ολοκληρώνονται την προσεχή Τρίτη 18 Ιουνίου και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ στις 20.

 146 total views,  2 views today