Οι αεροπορικές εταιρίες British Airways και EasyJet περιορίζουν πτήσεις και κόστη στην Ευρώπη μετά τη μείωση της ζήτησης.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Β. Ιταλία, καταγράφει σημαντική πτώση της ζήτησης στις βάσεις της στην περιοχή και θα αναπροσαρμόζει τα προγράμματα πτήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πέρα από τις μειώσεις πτήσεων, η εταιρία παγώνει τις προσλήψεις προσωπικού και αμοιβών.

Η εταιρία αναφέρει επίσης ότι ομάδα εργασίας της συζητά καθημερινά για τις εξελίξεις και ελέγχει αν οι διαδικασίες και οι πολιτικές της παραμένουν αποτελεσματικές.

Θα δώσει δε έμφαση στην εξοικονόμηση κόστους σε όλες τις επιχειρήσεις της, όπως το κόστος στις θέσεις διοίκησης και στις μη αναγκαίες δαπάνες, στις προσλήψεις, στη διαφήμιση, στους μισθούς και στα μη σημαντικά πρότζεκτ και στις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Επίσης θα προσφέρει αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών, θα σταματήσει την εκπαίδευση που δεν θεωρείται σημαντική και τη συνεργασία με τρίτους συνεργάτες και θα κάνει εκ νέου κατανομή των αεροσκαφών για το καλοκαίρι του 2020.

Η British Airways καταγράφει επίσης απώλειες στο ασιατικό και ευρωπαϊκό δίκτυο προορισμών καθώς και μείωση της ζήτησης για επαγγελματικά ταξίδια εξαιτίας των ακυρώσεων μεγάλων εκθεσιακών διοργανώσεων και των απαγορεύσεων στα ταξίδια.

Από τις 13 Μαρτίου θα ακυρώσει τις καθημερινές πτήσεις προς Σεούλ σε 3-4 φορές την εβδομάδα και όπως ανακοίνωσε θα κατευθύνει τις χωρητικότητες θέσεων σε δρομολόγια με ισχυρή ζήτηση. Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε επιπλέον πτήσεις προς Ινδία, Ν. Αφρική και ΗΠΑ, ενώ η Iberia αυξάνει τις θέσεις προς ΗΠΑ και στο εσωτερικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Στην Ευρώπη, η χωρητικότητα στα δρομολόγια προς Ιταλία για το Μάρτιο έχει μειωθεί δραματικά έπειτα από ακυρώσεις.

Δεδομένης όμως της αβεβαιότητας για τον πιθανό αντίκτυπο του ιού στα ταξίδια και της διάρκειας του φαινομένου εξάπλωσής του, δεν είναι δυνατό να δώσουμε ακριβή πρόβλεψη για το έτος 2020, αναφέρει η εταιρία

 230 total views,  2 views today