Eπίτιμος πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο Β. Κορκίδης

435

Η ΕΣΕΕ στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του 2020 ομόφωνα αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο της, τον Βασίλη Κορκίδη και να του απονείμει τιμητική πλακέτα για τις μακροχρόνιες και εξαιρετικές υπηρεσίες, που έχει προσφέρει στον εμπορικό κόσμο της χώρας, καθώς και την πολύπλευρη συνεισφορά και βοήθεια του στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη με την ευκαιρία της ανακήρυξης του σε επίτιμο πρόεδρο της ΕΣΕΕ, είναι ο ακόλουθος:

«Κατ´αρχάς, θα ήθελα πριν σας ευχαριστήσω, να σας συγχαρώ για την επιτυχία του διήμερου συνεδρίου «Future of Retail», το οποίο ανέδειξε τις αλλαγές που επέρχονται στο εμπόριο και επιβεβαίωσε την ποιότητα των στελεχών μας. Συνεχίστε να διεκδικείτε, να ανασυγκροτείτε, να βελτιώνετε, να ισχυροποιείτε και να εδραιώνετε την ΕΣΕΕ. Τώρα, «Επίτιμος» είναι αυτός που αποκτά ένα «δια βίου τίτλο», ο οποίος του αποδίδεται τιμητικά, αλλά σοφά, χωρίς τα αντίστοιχα καθήκοντα ή δικαιώματα του έν ενεργεία μέλους. Είναι η μέγιστη ηθική επιβράβευση από ένα φορέα σε κάποιον πρώην πρόεδρο ή μέλος του, που τον υπηρέτησε, μάλλον με επιτυχία και σίγουρα με εντιμότητα, αφοσίωση και αυταπάρνηση. Η αναγόρευσή μου πριν λίγα χρόνια σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην ΑΕΙ Πειραιά, σήμαινε ταυτόχρονα ότι δεν μπορώ να διδάσκω στο συγκεκριμένο Ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

 Το ίδιο λοιπόν ισχύει και σήμερα, γιαυτό σας δηλώνω πως παύω πλέον να είμαι εκλέκτορας της ΕΣΕΕ, σεβόμενος απόλυτα τον τίτλο που μου αποδίδεται. Στο μέλλον δεν θα μετέχω λοιπόν σε καμία διαδικασία ψηφοφορίας, που αφορά στα διοικητικά και οικονομικά πειραγμένα, ούτε βεβαίως την εκλογική διαδικασία της ΕΣΕΕ, αφού η θέση μου θα πρέπει να θεωρείται αντικειμενικά δεδομένη. Από σήμερα, οφείλω και δεσμεύομαι να στηρίζω δημόσια την παρούσα και την εκάστοτε διοίκηση της ΕΣΕΕ και να την εκπροσωπώ, όπου, όπως και όποτε μου ζητηθεί, εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό για μένα δεν σημαίνει «αποστρατεία», αλλά μία νέα ευθύνη να παρακολουθώ τις δράσεις μας και να ενημερώνομαι διαρκώς για τα τεκταινόμενα.

 Το ρήμα «Επιτιμώ» είναι το αντίθετο του «επιπλήττω» και συνήθως μία τέτοια ημέρα, αυτή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης μας, επί 12 χρόνια είχα συνηθίσει να δέχομαι μεταξύ άλλων κριτικών και επιπλήξεις. Σήμερα λοιπόν είναι για μένα μία διαφορετική ΓΣ, που βεβαίως θα σας ακούσω με προσοχή, αλλά προς μεγάλη μου ανακούφιση, στο τέλος της ημέρας δεν απαιτείται να λογοδοτήσω. Σας υπόσχομαι λοιπόν να επιτιμώ τον τίτλο που μου αποδώσατε και θα είμαι πάντα δίπλα σας, όχι σε ωραίες εκδηλώσεις, όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Όσο μάλιστα θα είμαι στο Επιμελητήριο Πειραιά και φυσικά θα εργάζομαι στην επιχείρηση μου, δηλώνω παρών και μάχιμος, για το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του τόπου μας, που επάξια εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ. Ευχαριστώ τέλος πολύ τον πρόεδρο, το ΔΣ και τα μέλη της ΓΣ της ΕΣΕΕ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Η αναγνώριση και η επιβράβευση μου, δίνει νόημα και αξία στα όσα κάναμε μαζί μία ολόκληρη δεκαετία. Μου δώσατε δύναμη και αγάπη και θα είστε πάντα όλοι “επίτιμοι” στη καρδιά μου!»