Την εικόνα “αποκάλυψης” που καταγράφεται στο Μιλάνο, την “καρδιά” του προβλήματος στη γειτονική μας Ιταλία, αλλά και το τι γίνεται στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, περιέγραψαν ραδιοφωνικά σήμερα το πρωί στον sky οι κυρίες Emily Lopes και Meytal Yakov, που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη Ρόδο, καθότι η πρώτη εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο νησί και η δεύτερη εργάζεται τη θερινή περίοδο στο Καζίνο της Ρόδου (Marketing/Sales στην ισραηλινή αγορά) για περισσότερα από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την κα Lopes, η οποία περιέγραψε με δραματικά λόγια το σκηνικό τρόμου που βιώνει η ίδια και οι συμπατριώτες της τόσο στο Μιλάνο, όσο και γενικότερα σε ολόκληρη την Ιταλία, τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης δεν ήταν τόσο αυστηρά για να προλάβουν τις τραγικές εξελίξεις, ενώ κι ένα ποσοστό ασυνείδητων πολιτών με την ανεύθυνη στάση τους ακόμη και σήμερα, ευθύνονται για την τραγωδία που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η χώρα της.

Σημειώνεται ότι η ίδια εργάζεται στη Μασσαλία το τελευταίο χρονικό διάστημα, κι όπως τόνισε, προ εβδομάδος που επέστρεψε οδικώς στο Μιλάνο, δεν ελέγχθηκε από κανέναν ούτε καν στα σύνορα (!), αλλά από μόνη της μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών. Το ίδιο και χειρότερο κλίμα, όπως είπε, επικρατεί και στη Μασσαλία, όπου άργησαν πολύ να λάβουν τα όποια μέτρα προστασίας και προφύλαξης του πληθυσμού για να μην εξαπλωθεί ο covid-19.

Η κυρία Meytal Yakov

Από την πλευρά της η κυρία Meytal Yakov ανέφερε ότι το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενίσχυσε την πολιτική της «παραμονής στο σπίτι», λέγοντας ότι η αστυνομία θα αναλάβει να επιβάλει τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Χωρίς φανάρια η πόλη της Ρόδου

Όπως είπε η κυρία Yakov, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων και η κυβέρνηση απειλεί να κηρύξει γενική καραντίνα στον κορωνοϊό, εκτός και αν οι κάτοικοι τηρήσουν τις οδηγίες που συστήνουν οι Αρχές για τον περιορισμό μετάδοσης της ασθένειας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, ενώ τα άτομα που είναι σε καραντίνα, παρακολουθούνται από τα κινητά τους από τις αστυνομικές αρχές.

Τέλος, η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι μετά την περιπέτεια που ζει ολόκληρος ο πλανήτης, οι Ισραηλινοί επισκέπτες θα προγραμματίσουν πολύ γρήγορα τις διακοπές τους στη Ρόδο, την οποία λατρεύουν.

 

 528 total views,  6 views today