Μια ξεχωριστή ταινία που από το 2010 έχει διανύσει αξιόλογη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ, λόγω του μηνύματος της ειρήνης και της συμφιλίωσης που εκπέμπει,  πρόκειται να προβληθεί, αύριο Τετάρτη, στη Ρόδο, σε πρώτη πανελλαδική προβολή, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για την ταινία «GodWentSurfingwiththeDevil», του  Alexander Klein, η  οποία αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του «Surfing4Peace»,  που ακολουθεί την προσπάθεια μιας ομάδας 29 αθλητών σερφινγκ να περάσουν από το Τελ Αβίβ στην Λωρίδα της Γάζας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους αυτή, δεδομένου ότι τα σύνορα της Γάζας είναι σφραγισμένα από το Ισραήλ.

Η ταινία  θα προβληθεί στην αίθουσα «ΔΕΛΦΟΙ» του ξενοδοχείου Rodos Palace, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 07:30 μ.μ. και χρήσει ιδιαίτερης προσοχής, αφού δεν είναι μια απλή ταινία surf, αλλά επιχειρεί να αναδείξει πώς ο αθλητισμός και εν προκειμένω το surf, ενώνει. Οι σέρφερς  προσπαθούν να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας με τις «πρωτόγονες» σανίδες τους. Η προσπάθειά τους συγκινεί κάποιους Ισραηλινούς και Αμερικανούς σέρφερς, που τους προσφέρουν τις κατάλληλες σανίδες, για να μπορέσουν να συνεχίσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Το μήνυμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών, ήταν αυτό που χάρισε στην ταινία «GodWentSurfingwiththeDevil», μια σημαντική παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς αναδεικνύει τον αθλητισμό ως μια κοινή «γλώσσα» και κάτι περισσότερο από ένα θέαμα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας  τον καταλυτικό ρόλο του αθλητισμού ως δύναμη συμφιλίωσης  και ειρήνης, πήρε την πρωτοβουλία να προβάλει την ταινία αυτή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   «Καστελλόριζο-Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

Σημειώνεται ότι την σημασία της αθλητικής διπλωματίας στην επίτευξη του στόχου της ειρήνης, επιδιώκει να αναδείξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διεκδικώντας την διεξαγωγή στη Ρόδο του Ετήσιου Συνεδρίου PeaceandSport«Κοινωνίες σε Κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του Αθλητισμού» που συνδιοργανώνει  με τον Οργανισμό Peace and Sport, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς.

 214 total views,  4 views today