Στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  και ώρα 21:00 στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου  στη Μεσαιωνική Πόλη αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τύπου  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ο διευθυντής της  Πολυφωνικής Χορωδίας  Εκπαιδευτικών Ρόδου κ, Πέτρος Τσιμπερόπουλος και ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Την συναυλία θα δώσει για το κοινό της Ρόδου η Πολυφωνική Χορωδία Εκπαιδευτικών.

Ωστόσο στη διάρκεια της συνέντευξης έγινε γνωστή η βούληση της δημοτικής αρχής για την καθιέρωση φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής.

«Μπαίνοντας σιγά σιγά στις άγιες ημέρες που οδηγούν στο Πάσχα έχουμε τη διοργάνωση  της  συναυλίας από τη χορωδία των Εκπαιδευτικών Ρόδου. Έχουμε την τιμή  να έχουμε κοντά μας μια προσωπικότητα του πνεύματος της σύγχρονης Ελλάδας. Μας εκπροσωπεί στη χώρα και το εξωτερικό τον κ. Αλέξη Κωστάλα. Η παρουσία του δίνει έμφαση στην αποψινή εκδήλωση», δήλωσε ο  δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος.

«Χρειάζονται και κάποιες εκδηλώσεις που θα πλαισιώνονται από ανθρώπους με διεθνή καταξίωση και αναγνώριση . Η Ρόδος είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές με ιστορία χιλιάδων χρόνων την οποία προσπαθούμε να αναδεικνύουμε. Και η σημερινή εκδήλωση προσβλέπει στο μέλλον.  Στόχος είναι να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη και στον τομέα του πολιτισμού», τόνισε ο δήμαρχος.

Στη διαδρομή της πολυφωνικής χορωδίας Εκπαιδευτικών Ρόδου αναφέρθηκε ο κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος και τόνισε

«Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έχει περάσει τις αρχικές μου προσδοκίες.  Εκπαιδευτικοί  ανταλλάσουν απόψεις.  Δεν θα σας αναφέρω τα οφέλη του χορωδιακού τραγουδιού και στους εκπαιδευτικούς”,  είπε διευθυντής της χορωδίας που ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια για τη στήριξη.

Στην αναγκη να γίνεται και στη Ρόδο χορωδιακό φεστιβάλ αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

«Μιλήσαμε με το δήμαρχο για να δημιουργήσουμε ένα θεσμό για την χορωδιακή μουσική και στη Ρόδο. Θα είναι θετικό να ακούγεται και να προβάλλεται μέσα από αυτό το νησί σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Πόκκιας και πρότεινε να συνοδεύει  τα φεστιβάλ της Ρόδου ο κ. Κωστάλας με τη φωνή του.

Με πολύ καλά λόγια τη  Ρόδο αλλά και για τον κ. Πέτρο Τσιμπερόπουλο αναφέρθηκε ο κ. Κωστάλας.

« Επισκέφθηκα το χώρο που θα γίνει η συναυλία που συνδυάζει το παρελθόν το παρόν και το μέλλον. Ο προμαχώνας του Αγίου Γεωργίου έχει επιβλητικότητα που σε βοηθάει να κοιτάς προς τα πάνω. Όταν κοιτάει κανείς προς τα πάνω ελπίζει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.  Οι εκπαιδευτικοί  αντιμετωπίζουν τη μουσική με δέος και αγάπη όπως τα παιδιά. Οι φωνές δεν είναι  χαλασμένες αλλά αθώες άσχετα από την ηλικία των χορωδών»,  είπε ο κ. Κωστάλας στον οποίο ο δήμαρχος χάρισε ένα λεύκωμα με τα έργα του Βάλια Σεμερτζίδη.

Στην συναυλία  συμμετέχει και η παιδική χορωδία  Ασγούρου και οι μουσικοί:

Αντώνης Ντόντος, Εύη Κατσαρά, φλάουτο

Καμέλια  Φαραμίτσα, Κατερίνα Αφαντενού Βιολί

Ιωάννα Καζαντζίδη  Κατερίνα Στάτη  Τσέλο

 232 total views,  2 views today