Kαι στη Ρόδο θα έρθει το υπερπολυτελές Celestyal Journey

129

Τον συνολικό της σχεδιασμό, σε μία χρονιά ορόσημο για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο παρουσίασε χθες η εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal για το 2023, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε και στο νέο απόκτημά της “Celestyal Journey”, το οποίο προστέθηκε στο στόλο της εταιρίας ύστερα από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και τεχνική συντήρηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ και ξεκινάει κρουαζιέρες στις 2 Σεπτεμβρίου.

Μετά το εναρκτήριο ταξίδι του “Celestyal Journey” στο Αιγαίο στις 2 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο το μοναδικό δρομολόγιο “στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει τη βραβευμένη επταήμερη κρουαζιέρα “Τρεις Ήπειροι”, που επισκέπτεται την Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Τουρκία. Θα ακολουθήσουν δύο αποκλειστικές κρουαζιέρες η πρώτη με 11 διανυκτερεύσεις, ειδική χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα με προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Κρήτη, Αττάλεια, Λεμεσό, με 2 ημέρες στην Αλεξάνδρεια και μια διανυκτέρευση στη Χάιφα (Ισραήλ) που δίνει την ευκαιρία να γιορτάσει κανείς στους Αγίους Τόπους τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την αναχώρηση 8 διανυκτερεύσεων της Πρωτοχρονιάς για επίσκεψη στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, το Κουσάντασι, διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη πριν από την προσέγγιση στον Βόλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, Κρις Θεοφιλίδης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, όπου παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, όπως είπε, η εταιρεία πέτυχε μεγάλη πληρότητα κοντά στο 63% και σύνολο επιβατών 72.373 από 136 εθνικότητες, ενώ ανέφερε ότι στόχος τους είναι να φτάσουν ξανά φέτος τους 120.000 επιβάτες, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει σε αριθμό έως τώρα τις περσινές. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν από τος Η.Π.Α., Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Μεξικό, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. “Ήταν πάντα ο στρατηγικός μας στόχος να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που το βλέπουμε αυτό να καρποφορεί με την άφιξη του Celestyal Journey. Έχει ήδη ξεκινήσει το εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισής του, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες”, τόνισε  και συνέχισε πως “με το νεότερο μέλος που προστέθηκε στον στόλο μας συνεχίζεται η παράδοσή μας να διαχειριζόμαστε οικεία, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε τους επιβάτες μας σε προορισμούς που τα μεγαλύτερα πλοία δεν μπορούν, ενισχύοντας την εις βάθος γνώση των προορισμών που επισκεπτόμαστε και τη γνήσια, ζεστή ελληνική φιλοξενία μας, οι οποίες αναγνωρίζονται σταθερά και συνεχόμενα ως οι καλύτερες”, κατέληξε ο Κρις Θεοφιλίδης.

Παράλληλα, ο καπ. Γ. Κουμπενάς, πρόεδρος επιχειρήσεων, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τη συμβολή της Celestyal στην ελληνική οικονομία, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 91 εκατ. ευρώ (32€ εκατ. από τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες και 59,124 € εκατ. από τις δαπάνες επισκεπτών). Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τους περίπου 73.000 περσινούς επιβάτες της Celestyal, οι 58.000 ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την κρουαζιέρα τους σε ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς, Λαύριο, Θεσσαλονίκη).

Ο Πρόεδρος Επιχειρήσεων και παράλληλα Πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, απαντώντας σε ερώτηση για την στήριξη  του ελληνικού  κράτος στο κλάδο ανέφερε πως δεν είχε σημαντική συμβολή και πως “οι Έλληνες έμαθαν τον κόσμο να κάνει κρουαζιέρα και τώρα παρακαλάμε τις ξένες εταιρείες να έρθουν και να κάνουν κρουαζιέρες στη Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρώ και σημαντικό ότι η Celestyal προσπαθεί να διατηρήσει την τεχνογνωσία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με τους λίγους εναπομείναντες Ελληνες που ασχολούνται ουσιαστικά με τη διαχείριση της κρουαζιέρας” κατέληξε.