Με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά στη Ρόδο  εκδόθηκε από το ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Τη γέφυρα  στο Μάκαρη ποταμό πρόκειται να εγκαινιάσει αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 12:00,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση στην οποία ανήκει ο κ.Νίκος Χαρδαλιάς, είναι αυτή που διαχειρίστηκε με το χειρότερο τρόπο την πανδημία, γεγονός που είχε καταστροφικές συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και κατά επέκταση σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Για περισσότερους από έξι μήνες οι πολίτες, έβλεπαν και άκουγαν για τα μέτρα ακορντεόν, που διόγκωσαν τα  αδιέξοδα και έφεραν σε δυσχέρεια, χιλιάδες επιχειρηματίες και ιδίως τους ιδιοκτήτες των  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είτε έμειναν χωρίς εργασία ή αναγκάστηκαν  επί μήνες να ζήσουν, με τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μη μπορώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους. Θα είναι αντιμέτωποι με ένα βουνό  υποχρεώσεων, που πρέπει να αποπληρωθούν όταν θα λήξουν οι παρατάσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση για την τακτοποίηση τους.

Εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής και της ανευθυνότητας τους η οικονομία της χώρας είναι στο «κόκκινο» και ο τουρισμός στο «πορτοκαλί» με ότι αυτό συνεπάγεται, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τομέα.

Η αποτυχία τους στη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης είναι εμφανής  σε όλους και κυρίως αντιληπτή από τους πολίτες που υφίστανται τα δεινά.

Και επειδή δεν έχουν και συναίσθηση της αποτυχίας αφού ζουν στο  αφήγημα του  success story που έχουν δημιουργήσει,  επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στους πολίτες για το γεγονός ότι ο ιός εξακολουθεί να υφίσταται.

Καθυστέρησαν να δημιουργήσουν τις υποδομές στα νησιά για τους εμβολιασμούς και η περιβόητη «Γαλάζια Ελευθερία» χάνει το δρόμο της.

Ακόμη και στην πληροφόρηση των πολιτών για τους εμβολιασμούς απέτυχαν παταγωδώς, αφού είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντί να σχηματίζουν ουρές για να εμβολιαστούν οι πολίτες φοβούνται και αρνούνται το αντίδοτο στον καταστροφικό ιό.

Και  για αυτό ευθύνη έχουν  οι άριστοι της κυβέρνησης και οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί, που όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί, αλλά μιλούν για ατομική ευθύνη και ζητούν από τους πολίτες και… τα ρέστα.

Τι έχει λοιπόν να πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο την οποία  συνεχώς βάζει στο στόχαστρο, με τις δημόσιες δηλώσεις του περί  του αριθμού των κρουσμάτων και της αύξησης του ιικού φορτίου;

Τι έχει να πει στους ξενοδόχους που δεν ξέρουν πως θα βγει η σεζόν με το άνοιξε – κλείσε των τουριστικών αγορών, αφού η Ρόδος είναι στο πορτοκαλί ;

Τι έχει να πει ο κ. Χαρδαλιάς για τη γέφυρα στο Μάκαρη ποταμό που έπρεπε να συντηρηθεί πριν καταρρεύσει;

Πολύ απλά θα στηρίξει το αφήγημα της περιφερειακής αρχής στην αυριανή  φιέστα που είναι εμπλουτισμένη  με πολύ μετάξι και ακριβό λιβάνι για να διαφημιστούν τα αυτονόητα και να καλυφθεί η αποτυχία στη διαχείριση της κατάστασης που αφορά το συγκεκριμένο έργο.

 116 total views,  2 views today