Mε την παράταξη ” Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” η Ζέτα Τσιρπανλή από την Κω

1007

Την υποψηφιότητα της Ζέτας Τσιρπανλή – Σπύρου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω – Νισύρου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, η Ζέτα Τσιρπανλή, με μακρά ενασχόληση και εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρει τα εξής:

“Η τοπική αυτοδιοίκηση, α’ & β΄ βαθμού, αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και οι θεσμοί που είναι δίπλα στον πολίτη, γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από το 1996 μέχρι σήμερα (23 συναπτά έτη) σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλους τους τομείς, ως στέλεχος στο Δήμο της Κω, γνωρίζοντας σε βάθος τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας (Κως & Νίσυρος) αλλά και τα νησιά μας (Ν. Αιγαίου) εν γένει, αλλά και με την όρεξη και την μεγάλη μου διάθεσή, να προσφέρω και να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, να υλοποιήσουμε με προγραμματισμό και υπευθυνότητα αναγκαία έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας, πάντα με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας, εκτιμώντας όλα όσα γίνανε, αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση για να συμμετέχω ενεργά στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω – Νισύρου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου με την παράταξη: #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, που με άοκνη καθημερινή δουλειά και με μία πολύ επιτυχημένη πενταετία (εν μέσω οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης στην Ελλάδα) «έσπρωξε» δυνατά το Νότιο Αιγαίο #Μπροστά.

Ευελπιστώντας πως θα με στηρίξετε με την ψήφο σας, την οποία και σας ζητώ για να καταφέρω να γίνω εκλεγμένο μέλος αυτής της ομάδας, ώστε να μπορέσω να υπηρετήσω με ευθύνη τον ευλογημένο τόπο μας από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου, προσφέροντας όσα περισσότερα μπορώ, υλοποιώντας στην πράξη όμορφες ιδέες για την Κω, την Νίσυρο αλλά και για όλα τα νησιά μας στο Νότιο Αιγαίο που όλοι θέλουμε, να πάνε γρήγορα ακόμα πιο #ΜΠΡΟΣΤΑ!

Γιατί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξη #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο ;

Επειδή είναι αποδεδειγμένα ικανός, δραστήριος και αποτελεσματικός, με Σχέδιο, Πρόγραμμα και Πειθαρχία στους στόχους, με ομάδα έμπειρων στελεχών που ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταπεξέλθουν, στις πολλαπλές ανάγκες της επερχόμενης κρίσιμης τετραετίας 2019-2023 για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ορθολογική ανάπτυξη των νησιών μας, για την ευημερία των συννησιωτών μας, με μεγάλη Επιτυχία!

Ευχαριστώ από καρδιάς,

Τσιρπανλή -Σπύρου Ζέτα (Γεωργία)

Βιογραφικό

H Ζέτα (Γεωργία) Τσιρπανλή-Σπύρου γεννήθηκε το 1969 στο Ζαΐρ (της Αφρικής) και 5 ετών μαζί με τους μετανάστες γονείς της (Κωνσταντίνο & Ρούλα Τσιρπανλή) επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, την Κω.
Είναι διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με ειδικότητα στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (G.I.S).

Μιλά Αγγλικά και γαλλικά.

Αρχικά εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και το 1996 έγινε στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο της Κω, στο Τμήμα Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών.

Στο δήμο της Κω ασχολήθηκε παράλληλα με πολλά αντικείμενα, όπως χρηματοδοτούμενα προγράμματα και έργα, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υπεύθυνη παρακολούθησης μελέτης Επέκτασης ΧΥΤΑ ν. Κω & διαδικασίες εγκρίσεων κ.α.

Την τετραετία 2007-2010 διετέλεσε προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος και του γραφείου Δημάρχου Κω, έχοντας παράλληλα την αρμοδιότητα για:
1. Τον συντονισμό ενεργειών μεταξύ των Δ/νσεων και Επιχειρήσεων του Δήμου Κω,
2. Την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας του Ιδιαίτερου Γραφείου Δημάρχου,
3. Την παρακολούθηση των εργασιών του Γραφείου Αντιδημάρχων προς ενημέρωση Δημάρχου,
4. Τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση όλων των εργασιών του Γραφείου Ειδικών Συνεργατών,
5. Την παρακολούθηση των εργασιών του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων προς ενημέρωση Δημάρχου,
6. Τον συντονισμό και την παρακολούθηση των εργασιών των γραφείων:
Α) Σχέσεων-Τύπου-Πληροφοριών-Ενημέρωσης,
Β) Αποδήμων Κώων-Επαναπατριζόμενων (& Αδελφοποιήσεων),
Γ) Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Ανάπτυξης & Σχεδιασμού,
7. Τον συντονισμό ενεργειών στις διοργανώσεις συνεδρίων του Δήμου και ειδικών εκδηλώσεων του Γραφείου Δημάρχου.

Το 2011 έως το 2014 τοποθετήθηκε ξανά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω, στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων.
Το 2014 τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Κω όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Είναι παντρεμένη με τον Τάσο Σπύρου Οικονομολόγο (Πανεπιστημίου Πειραιά) και έχει δύο παιδιά την Κάτια (16 ετών) και τον Κωνσταντίνο (14 ετών). Έχει και έναν αδελφό τον Γιάννη Τσιρπανλή.