Έντονα διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Γαλουζής για την κατάργηση ενός δρομολογίου της εταιρείας Blue Star Ferries  προς το νησί του

Με επιστολή που έστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Μιχάλη Σακέλλη και η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τρίπρα, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό ο κ Γαλουζής,  εκφράζει την δυσαρέσκεια του και ζητά να αρθεί η αδικία σε βάρος της Καλύμνου.

Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Αγαπητέ κ. Σακέλλη,

Για ακόμη μια χρονιά διαπιστώνουμε ότι στο πλαίσιο προγραμματισμού της Εταιρίας σας εν όψει  της θερινής περιόδου, περιλαμβάνεται η κατάργηση  ενός δρομολογίου προς το νησί της Καλύμνου.

Ομολογουμένως αποτελεί μια κίνηση που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, καθώς το λιμάνι της Καλύμνου είναι ένα λιμάνι με μεγάλη κίνηση και μάλιστα ενόψει της θερινής και τουριστικής περιόδου, αυτή η κίνηση οχημάτων και επιβατών αυξάνεται σημαντικά.

Ήδη οι συγκοινωνίες μας  παρουσιάζουν έλλειμμα καθώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας.Επίσης, βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο που σημειώνεται αύξηση στην επισκεψιμότητα του νησιού μας, όπως προκύπτει και από τις κρατήσεις  καταλυμάτων στο  νησί μας, καθώς εκτός των άλλων η Κάλυμνος αποτελεί τουριστικό προορισμό και για την περίοδο του Πάσχα..

Δεν κατανοούμε λοιπόν την πολιτική αυτή της εταιρίας σας, η οποία κάθε χρόνο κατά την έναρξη  της θερινής περιόδου  μειώνει τα δρομολόγια προς την Κάλυμνο αντί να τα αυξάνει.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός αυτό και ζητάμε  την ισότιμη μεταχείριση  του νησιού μας  με την πρόβλεψη 3 δρομολογίων εβδομαδιαίως με το επιβατηγό Blue Star Patmos και 3 δρομολογίων με το πλοίο Blue Star 2 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διάσωση αλλοδαπού ορειβάτη στην Κω

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.

 224 total views,  6 views today