Ενα κρούσμα κορωνοϊού ανακοινώθηκε από την πολιτική προστασία στην Σκιάθο, αλλά ο δήμαρχος λέει ότι δεν έχει ιδέα για την ύπαρξή του. Από τα 28 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ τα 10 είναι στην Ξάνθη. Αλαλούμ εν τω μεταξύ συνεχίζει να υπάρχει με την πτήση των Σουηδών που προσγειώθηκαν στην Ρόδο αν και οι απευθείας πτήσεις από την Σουηδία απαγορεύονται.

Ένα νέο κρούσμα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι το πιο πρόσφατο καμπανάκι που χτύπησε στις αρχές. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι για τον τουρίστα, που σύμφωνα με την πολιτική προστασία βρέθηκε θετικός, δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση ο δήμαρχος του νησιού.

Σουηδέζα θετική στον κορωνοϊό – «έσπασε» την καραντίνα και έκανε βόλτα στην Αθήνα

Παρατράγουδα υπήρξαν με την αναζήτηση από τον ΕΟΔΥ μίας Σουηδέζας η οποία αν και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό δεν μπορουσε να εντοπιστεί στην διευθυνσή της καθώς είχε βγει για βόλτα στην Αθήνα. Ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε μήνυμα πως και οι τουρίστες πρέπει να τηρούν τα μέτρα.

5 θετικά τεστ από τα 1.400 πρώτα  – εκkρεμούν 4.489 αποτελέσματα από τα αεροδρόμια 

Από τα πρώτα στοιχεία των τεστ στα αεροδρτόμια έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα κορωνοϊού, σε σύνολο 1.400 ελέγχων, ενώ εκκρεμούν ακόμη περίπου 4.500 αποτελέσματα από τεστ σε αεροδρόμια.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα αεροδρόμια 

5 κρούσματα (0,36%)

1.400 τεστ

4.489 σε εκκρεμότητα

Συναγερμός στην Ξάνθη για τα 10 από τα 28 νέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βόρειο Ελλάδα. Από τα 28 νέα κρούσματα, που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 10 στην Ξάνθη, δύο εντοπίστηκαν στην Καστοριά, τρία στη Δράμα, δύο στη Ροδόπη, δύο στη Λάρισα, ένα στην Κοζάνη και ένα στην Αττική. Επτά είναι εισαγόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πετροβολούν τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ προς Αγίους Αποστόλους !

Ο χάρτης των 28 κρουσμάτων κορωνοϊού 

Ξάνθη: 10

Καστοριά:2

Δράμα: 3

Ροδόπη: 2

Λάρισα : 2

Κοζάνη: 1

Αττική: 1

Εισαγόμενα: 7

Αλαλούμ με την άφιξη Σουηδών στη Ρόδο με απευθείας πτήση αν και τα σύνορα είναι «κλειστά»

Προβληματισμό δημιουργεί και η άφιξη Σουηδών στην Ρόδο παρά την απαγόρευση απευθείας πτήσεων από την Σουηδία.

Για την άφιξη του αεροσκάφους προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με την παρέμβαση και της Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας. «Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι», τόνισε η Αν Λίντε.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και με εκτενή ρεπορτάζ στην σουηδική τηλεόραση, ενώ για το αλαλούμ επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις στο LIVE NEWS.

Οι Σουηδοί πάντως, δημοσιογράφοι και μη, συνεχίζουν τις διακοπές τους στην Ρόδο.

 1,278 total views,  4 views today