Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στις 14 και 15 Φλεβάρη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση  ΓιάννηςΝτουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. στην Κω.

Συνοδευόμενος απόσυναγωνιστές και την υποψήφια Δήμαρχο Κω με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κική Μακρή,πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ), προκειμένου  να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής.

Επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους και κουβέντιασε με εργαζομένους για τα πρόβλήματα και τις διεκδικήσεις τους.Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού και μέσα από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια, ώστε την επόμενη μερα να δυναμώσει η πάλη απέναντι στις πολιτικές που συνθλίβουντη ζωή τους.

Στην ανοικτή σύσκεψη  το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου,ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Ν. Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση  ΓιάννηςΝτουνιαδάκης, τόνισε για άλλη φορά τον αντιδραστικό  και εχθρικό για τα  λαϊκάσυμφέροντα  χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ανέδειξε τις  ευθύνες  της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.Παράλληλα υπενθύμισε τις ευθύνες που έχουν κεντρική και τοπική διοίκηση για την εγκατάλειψη του λαού των νησιών, θίγοντας την κατάσταση σε δομές υγείας,σχολεία,διασύνδεση νησιών μεταξύ τους,αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που τα σύνορα είναι υπό αμφισβήτηση με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ.

Η υποψήφιαΔήμαρχοςστο Δήμο Κω με τη Λαϊκή Συσπείρωση  Κική Μακρήστην τοποθέτησή της ανέδειξε πως οι αλλαγές στους δήμους και περιφέρειες με «Καλλικράτη» πριν και «Κλεισθένη» σήμερα, έρχονται να προσαρμόσουν τη Τοπική Διοίκηση στις ανάγκες του κεφαλαίου,  που υπηρετούν ΕΕ και η εκάστοτε κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των αλιέων

Η ανταποδοτικότητα ,η ένταση της τοπικής φορολογίας ,η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ελλείψεις σε έργα υποδομής προς όφελος των λαϊκών αναγκών από τη μια και η ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων από τους δήμουςαπό την άλλη, αποδεικνύουναυτή την εκτίμηση. Κομμάτι αυτού του παζλ το θέατρο των ανεξάρτητων,υπερκομματικών ,το παζάρι των υποψηφίων που μετακινούνται ,το οποίο δεν αφορά στο ελάχιστο  το λαό και τη ζωή του.

Αυτό που έχει ανάγκη ο λαός του νησιού είναι μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία ,θα βάζει εμπόδια και θα βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του, στις διεκδικήσεις του.

Για αυτό οι εργαζόμενοι,οι αυτοαπασχολούμενοι,οι άνεργοι,οι αγρότες και οι νέοι δεν χρειάζεται να ψάχνουν να βρουν τις διαφορές ανάμεσα στις άλλες δυνάμεις, άλλα να κάνουν οι ίδιοι τη διαφορά,ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια,ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού.

 154 total views,  2 views today