Τιμώμενος προορισμός θα είναι η Ρόδος στο “5ο Salon Tourisme & Patrimoine”, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου 2019, στην πόλη Aix-en-Provence της Προβηγκίας, βόρεια της  Μασσαλίας, στη Νότια Γαλλία.

Πρόκειται για μία έκθεση τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, που διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της, αφιερωμένη φέτος στη Ρόδο, την μακραίωνη ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τα μνημεία της, με κορυφαίο τη Μεσαιωνική Πόλη, που ως γνωστόν αποτελεί από το 1988 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco .

Η επιλογή της Ρόδου ως τιμώμενη περιοχή αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης “Mondial du Tourisme” στο Παρίσι, τον Μάρτιο του 2018, κατά τη συνάντηση του προϊστάμενου του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστα Χατζίκου με τον υπεύθυνο της  διοργάνωσης “5ο Salon Tourisme & Patrimoine” κ. Olivier Bertolino.

Για το λόγο αυτό, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ήλθαν στη Ρόδο, μαζί με τον κ. Bertolino, τρεις σπουδαίοι Γάλλοι δημοσιογράφοι από την Προβηγκία. Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η παρουσίαση στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που εκπροσωπούν, ενός μεγάλου αφιερώματος στη Ρόδο, στον πολιτισμό, την παράδοση, τα αξιοθέατα, τα Μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι εντυπωσιάσθηκαν από το νησί στο σύνολό του. Βρέθηκαν να περπατούν ανάμεσα σε μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία αιώνων. Κάθε γωνιά της Ρόδου ήταν και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς και στις θρησκείες που τους σφράγισαν.

Αυτήν ακριβώς τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών θα γνωρίζουν όλοι οι επισκέπτες, αρχές Μαρτίου, στο “5ο Salon Tourisme & Patrimoine” στην πόλη Aix-en-Provence, στη Νότια Γαλλία.

Η 5η Έκθεση «Τουρισμού και Κληρονομιάς», για πολλούς το ραντεβού του ταξιδιού και του πολιτισμού, έχει ως στόχο την προβολή στους Γάλλους και γενικότερα σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης , της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των προορισμών που επιλέγονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ρέτσος: Στο χαμηλότερο σημείο όλων των εκτιμήσεων τα έσοδα από τον τουρισμό

Παράλληλα στελεχώνεται με εκθέτες από τον χώρο του γαλλικού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, μεταφορές, μουσεία, κλαμπ διακοπών και άλλα. Διοργανώνονται επίσης πολλά συνέδρια από επιμελητές μουσείων και ιστορικούς, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ταινίες και αναφορές στην τιμώμενη πόλη και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Μια άλλη καινοτομία, φέτος, είναι η δημιουργία ενός λογοτεχνικού φεστιβάλ το πρώτο Salon Livres et Patrimoines, στο περίβολο του αμφιθεάτρου του Verrière, στο Cité du Livre. Ενός φεστιβάλ βιβλίου, αφιερωμένου αποκλειστικά σε εκδόσεις σχετικές με πολιτιστική κληρονομιά, αριστουργημάτων που ταξινομούνται από την UNESCO ως βιβλία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις βιβλίων στη βιβλιοθήκη – σημείο αναφοράς  “La Mejanes” της πόλης Aix-en-Provence, λογοτεχνικές ανταλλαγές με τους συγγραφείς και  ανακαλύψεις προορισμών μέσω ταινιών και εκθέσεων.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην  έκθεση “5ο Salon Tourisme & Patrimoine” στην πόλη Aix-en-Provence, στη Νότια Γαλλία, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή  στα τηλέφωνα 2241035240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email. Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου 2019.

 192 total views,  2 views today