Αγρότες: Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα μας

185

Σε αναμονή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι οι αγρότες της Ρόδου που  πραγματοποίησαν κινητοποίηση την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα  12:00 στην πλατεία Κύπρου.

«Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο για την ακρίβεια που οργανώνουν ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων, το Σάββατο στις 12:00 στην πλατεία Κύπρου. Εμάς τους αγρότες η ακρίβεια μας χτυπάει διπλά και ως παραγωγούς και ως καταναλωτές, οπότε τα αιτήματα για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι και δικά μας αιτήματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των αγροτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά την κατάληψη του «δημαρχείου» Γενναδίου, πραγματοποιήσαμε μια δεύτερη δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης με κλείσιμο της πλατείας Ελευθερίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Σε συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη το πρωί αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το κέντρο της πόλης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές.

Την Δευτέρα το μεσημέρι κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη της συντονιστικής μαςσυμμετείχαν σε σύσκεψη στην περιφέρεια με κυβερνητικούς βουλευτές, εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον αντιπερειφεριάρχη πρωτογενούς τομέα, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο και παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο. Επίσης ακούσαμε και τοποθέτηση του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης σε ζωντανή σύνδεση. Στην σύσκεψη αυτή θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα στο νησί μας όπως το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευθεί και τις καταστροφές των καλλιεργειών μας από τα ελάφια εδώ και δέκα χρόνια! Τονίσαμε πως αν δεν επιλυθούν άμεσα αυτά τα προβλήματα, τότε τα επόμενα χρόνια θα σταματήσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή στο νησί μας.

Την Δευτέρα το απόγευμα λάβαμε την υπόσχεση πως ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης θα έρθει στην Νότια Ρόδο για να ακούσει όλα τα αιτήματα μας και να δει τις μεγάλες ζημιές που προκαλούν τα ελάφια. Ακόμα ενημερωθήκαμε πως το θέμα των ελαφιών θα συζητηθεί στην επιτροπή περιφερειών της βουλής στις 9/03  με την συμμετοχή και δικής μας αντιπροσωπείας διαδικτυακά.

Οι απαντήσεις οι οποίες λάβαμε από την κυβέρνηση για τα αιτήματα μας δεν μας καλύπτουν καθώς δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα από τα αιτήματα μας. Για αυτόν τον λόγο παραμείναμε συγκεντρωμένοι μέχρι την Τρίτη το πρωί όπου και ξανακλείσαμε τον δρόμο με τα τρακτέρ για μία ώρα.

Επίσης αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο για την ακρίβεια που οργανώνουν ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων, το Σάββατο στις 12:00 στην πλατεία Κύπρου. Εμάς τους αγρότες η ακρίβεια μας χτυπάει διπλά και ως παραγωγούς και ως καταναλωτές, οπότε τα αιτήματα για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι και δικά μας αιτήματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης για τα οποία αγωνιζόμαστε συντονισμένα οι αγρότες όλης της χώρας.