Αγώνας δρόμου για έγκαιρες προσλήψεις στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Με νέα οχήματα και ηλεκτροκίνητα ενισχύεται ο στόλος

162

Εκσυγχρονίζεται σιγά σιγά η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ταυτόχρονα γίνεται από τη διοίκηση της προσπάθεια, ώστε να δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού  πριν από τις εκλογές .

Στόχος όπως δήλωσε  στον Sky σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς  είναι να γίνουν οι προλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τον Μάρτιο.

Επιδιώκεται να προληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 38 οδηγοί και δύο μηχανικοί.

Για το λόγο αυτό άλλωστε καθώς και για άλλα θέματα, βρίσκεται στην Αθήνα όπου έγιναν επαφές για την ενίσχυση του στόλου στο αρμόδιο υπουργείο.

«Προσπαθούμε ώστε οι προκηρύξεις, να βγουν νωρίς Αν δεν συμβεί αυτά ελλοχεύει ο κίνδυνος να  μην μπορούμε να βρούμε οδηγούς γιατί στην πλειονότητα τους μετά πιάνουν δουλειά στα τουριστικά λεωφορεία», τόνισε ο κ. Παρασκευάς

Αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και στην απόκτηση τριών ηλεκτρικών λεωφορείων που θα ενταχθούν στις γραμμές της πόλης και δεν αποκλείεται και στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

Όπως είπε ο  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης  θα αγοραστούν επίσης τρία συμβατικά λεωφορεία,  ακόμη   τρία  μικρά ηλεκτρικά  οχήματα για τη Μεσαιωνική Πόλη, ένα Πυροσβεστικό ηλεκτρικό και αυτό    καθώς και ένα καινούργιο τρένο για τις περιηγήσεις .

Στόχος είναι όλα τα οχήματα  τα τρία  ηλεκτροκίνητα λεωφορεία  τα  τρία  συμβατικά, τα αυτοκίνητα για την Π Πόλη και το τρένο  να δρομολογηθούν από το φετινό καλοκαίρι.

«Από πέρσι είχε ληφθεί απόφαση για την αγορά νέου τρένου.  Ευελπιστούμε φέτος να αποκτήσουμε καινούργιο και το παλιό θα είναι σε εφεδρεία», δήλωσε  ο κ. Κοντουδάκης.