Αυξήσεις στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες και έλλειψη προσωπικού οι πονοκέφαλοι των ξενοδόχων!

288

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού  στα ξενοδοχεία της  Ρόδου . Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι  του νησιού φαίνεται να μ ην επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν μιλώντας σήμερα στον Sky 100,8 ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  δεσμεύθηκε να υλοποιήσει δράσεις στα Εργατικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας με τα οποία υπάρχει συνεργασία προκειμένου να έρθουν στη  Ρόδο εργαζόμενοι.

«Η στελέχωση των  ξενοδοχείων έχει προχωρήσει αρκετά . Σημαντικός αριθμός εργαζόμενων θα έρθει στη Ρόδο καθώς έχουμε ελκυστικό πακέτο  και οι αμοιβές των εργαζομένων  θα είναι αρκετά καλές και η σεζόν εδώ διαρκεί έξι μήνες. Θέμα με τη διαμονή του προσωπικού υπάρχει και κάποια ξενοδοχεία στη Νότια Ρόδο αγοράζουν ακίνητα όμορα για τη στέγαση των εργαζομένων τους. Επίσης πρέπει να πούμε πως οι νέοι δεν ονειρεύονται να δουλέψουν στα ξενοδοχεία.  Μόνο η απασχόληση στις κουζίνες παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον γιατί εκεί οι  αμοιβές καθορίζονται και με τις συμβάσεις αλλά  περισσότερο με συμφωνίες. Δουλεύουμε σκληρά  και  πιστεύω πως θα πάμε καλά σε αυτό το θέμα. Υλοποιούμε διάφορες δράσεις. Από την πλατφόρμα της ΕΞΡ έχουν περάσει 2.000 άτομα Γίνεται δουλειά σκληρή και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε», είπε  κ. Μαρκόπουλος.

Ο Παναγιώτης  Εγγλέζος

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρθηκε στο πρόβλημα και επανέλαβε την άποψη ότι   το ΕΚΡ δεν έχει εικόνα των ελλείψεων σε προσωπικό.

«Δεν έχουμε πραγματική εικόνα για τις ελλείψεις . Η ΕΞΡ έχει καλύτερη εικόνα . να μου απαντήσει ο κ. Μαρκόπουλος αν οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει  να εφαρμόζουν το πρόγραμμα ¨Ηλιος.  Στη Ρόδο έχουμε ποιοτικούς επισκέπτες  που βαθμολογούν τις υπηρεσίες . Ελλοχεύει ο κίνδυνος είναι πω ς να χαθεί η ποιότητα στον αγώνα να βρουν οι ξενοδόχοι φθηνά εργατικά χέρια από τις τάξεις των μεταναστών», είπε ο κ Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εξέφρασε την άποψη  ότι τα κενά σε προσωπικό μπορούν να καλυφθούν και μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου .

«Μπορούμε και εμείς μέσω των Εργατικών Κέντρων της  υπόλοιπης  Ελλάδας  να προσελκύσουμε κόσμο», είπε ο κ. Εγγλέζος

Αγνοώ την ύπαρξη του προγράμματος ¨”Ηλιος”  απάντησε  ο κ. Μαρκόπουλος.

Μιλώντας για την φετινή σεζόν ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως ο πόλεμος τα επισκιάζει όλα όπως  και οι πληθωριστικές  τάσεις που εκτοξεύουν τις τιμές  των πρώτων υλών.

Ελπίζουμε να τελειώσει  γρήγορα ο πόλεμος τόνισε  ο κ. Μαρκόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των κρατήσεων  ο  πρόεδρος της ΕΞ Ρ δήλωσε:

«Η Αγγλική και η Γερμανική τουριστική αγορά δεν επηρεάζονται.  Επηρεάζονται όμως άλλές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης  όπως η Πολωνική  που έδινε στο νησί μας 100.000 τουρίστες.  Δεν είμαστε η Σαντορίνη αλλά ένας προορισμός που  απευθύνεται στη μεσαία τάξη  των τουριστών .Αυτό σημαίνει πως  όλη η πληθωριστική τάση μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα για διακοπές στους επισκέπτες .  Θα κάνουν διακοπές οι Ευρωπαίοι αλλά έχοντας λιγότερο εισόδημα»