«Φρένο» στους πανηγυρισμούς για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου στην Κω, βάζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας. Βγήκαν τα “μαχαίρια” στο γαλάζιο στρατόπεδο των βουλευτών, αφού ο Γιάννης Παππάς απάντησε μέσω του sky.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Σταθμός” της Κω, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου απαιτεί σε πρώτη φάση την παραχώρηση χώρου, σε δεύτερη φάση τη χρηματοδότηση και εκπόνηση της μελέτης, σε τρίτη φάση την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και στην τέταρτη και τελική φάση τη δημιουργία νέου οργανισμού με τις κλινικές, που θα λειτουργήσουν και τις οργανικές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη στηρίζει την προοπτική κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κω» αναφέρει, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση του υφιστάμενου νοσοκομείου με μόνιμες θέσεις γιατρών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, τον οποίο «φωτογράφισε» ο κ. Κόνσολας, δεχόμενος τα φίλια πυρά μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του θέματος, μέσω του sky είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη διαδικασία και σε καμία περίπτωση δε βιάστηκε να προβεί σε ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως έγινε σύσκεψη με παρόντες, τον ίδιο, τον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Τιμολέοντα Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη.

«Στους καλοπροαίρετους φίλους που βιάστηκαν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς να μη γίνει το Νοσοκομείο, θα τους λυπήσει το γεγονός ότι θα γίνει (το Νοσοκομείο της Κω), γιατί το θέλει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αντιλαμβάνεται ότι ένα νησί με τόσους χιλιάδες κατοίκους και με 1,5 εκ. αφίξεις οι οποίες μελλοντικά θα αυξηθούν, άσχετα αν κάποιοι από το 2007-8 βάλανε προβλήματα στη διαδικασία δεν επιθυμούν να γίνει, το έτρεξαν και το παράτησαν 11 ολόκληρα χρόνια και δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Αν εγώ βιάστηκα να κάνω δηλώσεις, αυτοί αντίστοιχα γιατί βιάστηκαν να κάνουν αντιδηλώσεις ότι εγώ έτρεξα να τα κάνω και δεν υπάρχουν διαδικασίες. Γιατί τόση κακία; Θα έπρεπε όλοι να αγκαλιάσουν τη διαδικασία και να πουν είμαστε στρατιώτες και να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια. Εγώ στην αγορά δεν έμαθα να λειτουργώ έτσι. Έμαθα να έχω επιβράβευση. Και στον πολιτικό στίβο την επιβράβευση τη δίνει ο λαός. Το Νοσοκομείο θα γίνει άσχετα αν κάποιοι δεν το θέλουν και αν κάποιοι τώρα ζητούν ραντεβού με στελέχη της Κυβέρνησης για να δημιουργήσουν θέμα για την τοποθεσία για την ανέγερση του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος στην πατρίδα του Ιπποκράτη».

Ακόμη, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συζητώντας μεταξύ άλλων για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και την εξέταση του θέματος της επιμήκυνσης του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο του Καστελλορίζου και για ανάλογα θέματα των αεροδρομίων της Κάσου και της Αστυπάλαιας με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για την ενίσχυση των γραμμών στα Δωδεκάνησα, αλλά και την πρότασή του να συμπεριληφθεί η Ρόδος στη νέα γραμμή που θα συνδέει την Κύπρο με τον Πειραιά, αν και ο πρώτος διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή απέβη άκαρπος. Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου θα έχει συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για θέματα της Αυτοδιοίκησης και τον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας Κώστα Φραγκογιάννη για επενδυτικά ζητήματα.

 1,077 total views,  4 views today