Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τράμπ στ Ουασινγκτον στις 17 Οκτωβρίου.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις 17 και 19 του μήνα στο Λευκό Οίκο απάντησε πως «πιστεύω πως οι ημερομηνίες είναι σωστές».

Εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με την Κριστίν Λαγκάρντ , η οποία αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , και θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον.

Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, πηγές αναφέρουν ότι προτάθηκαν δύο ημερομηνίες:

Στις 16 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άφιξη του κ. Τσίπρα από το Σικάγο.

Και στις 17 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, πριν ο τελευταίος περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Tι θα συζητήσει ο πρωθυπουργός:

Ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εκφράσει τα παράπονα του για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΔΝΤ εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης να εξέλθει της κρίσης, και επίσης, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Το θέμα του χρέους είχε αποφασιστεί να συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά η ελληνική κυβέρνηση νιώθει να έχει ξεχαστεί.

Αναμένεται να θέσει και την υπόθεση των τραπεζών, καθώς ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν δραματικά με ευθύνη των στελεχών του ΔΝΤ, που δημοσιοποίησαν επίσημα τη θέση τους παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι διαφωνούσαν με αυτή.

 316 total views,  2 views today