Γαλανού : Μισθολογικά οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν ανήκουν στα …ρετιρέ της κοινωνίας !

174

Στα αιτήματα που έχουν γιατροί στη σημερινή τους κινητοποίηση αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού.

Συζήτηση για τα αιτήματα του κλάδου έγινε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου της Ρόδου.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί  μένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες», είπε η κ. Γαλανού.

Όπως εξήγησε η κ. Γαλανού μέχρι τις 20 Ιουνίου έπρεπε να είχε εκταμιευθεί το  ποσό για τις τακτικές εφημερίες του 2ου τριμήνου  του τρέχοντος έτους.

«Εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης δεν ακολουθείται το πρόγραμμα  και οι  πραγματικές εφημερίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος. Για αυτό η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ.Μας οφείλουν χρήματα για πρόσθετες εφημερίες  από τον Δεκέμβριο του 2021 . Ορισμένες ειδικότητες έπρεπε να πάρουν ένα έξτρα ποσό για τις εφημερίες. Αυτά τα χρήματα  δεν τα έχουμε πάρει. Μιλάμε για οφειλές επτά μηνών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν παίρνουν υψηλό μισθό. Έχουμε δηλαδή  το φαινόμενο της υπερεξόντωσης στην εργασία και της μη πληρωμής», τόνισε η κ. Γαλανού.

Όπως επεσήμανε  η  πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών η η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι στη φάση της δημιουργίας ενός γραφείου που θα ασχολείται με την μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν χρήματα δηλαδή τα οποία όμως  διατίθενται σε  άλλους χώρους και όχι στα νοσοκομεία.  Δίνουν έξτρα βοηθήματα για τα ρετιρέ της κοινωνίας που δεν είναι οι γιατροί . Μια  ώρα εφημερίας  του συντονιστή διευθυντή τμήματος  είναι 7,5 ευρώ μικτά. Οι οικιακοί βοηθοί  που καθαρίζουν τις κατοικίες  παίρνουν αυτά τα χρήματα  ή περισσότερα; Είναι εξευτελιστικό να παίρνει ο συντονιστής διευθυντής τόσο λίγα χρήματα», είπε η  κ. Γαλανού και τόνισε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί   δεν ανήκουν μισθολογικά  στα ρετιρέ της κοινωνίας

«Δεν ανήκουν όλοι οι και ειδικά οι νοσοκομειακοί  γιατροί στα ρετιρέ.  Εμείς για να πάρουμε λεφτά φθάνουμε στην  ηλικία των 30 ετών. Ο καθένας από μας έχει δέκα και έντεκα χρόνια πίσω μας και αυτό έχει επίδραση στη ζωή μας», είπε.