Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ετοιμάζεται να στείλει ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας με αίτημα να απόσυμφορηθεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Το πρόβλημα όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Κόλιας στον Sky έχει πάρει διαστάσεις.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν δήμαρχοι που να δηλώνουν ότι θέλουν τα κέντρα υποδοχής. Όταν όμως έχουμε «αφίξεις» παράτυπων μεταναστών καθημερινά πρέπει να διαχειριστούμε το πρόβλημα. Εμείς έχουμε 1.306 πρόσφυγες μετανάστες σε ένα νησί 8.000 κατοίκων . Ευτυχώς η τουριστική κίνηση δεν έχει επηρεαστεί», δήλωσε ο κ. Κόλιας.

Ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε πως οι παράτυποι μετανάστες – πρόσφυγες θα πρέπει να φεύγουν από το νησί όταν ταυτοποιούνται.

«Θέλουμε να αναχωρούν το συντομότερο.,Είναι απαραίτητο να φεύγουν αμέσως μόλις ταυτοποιούνται. Θα στείλω για αυτό επιστολή διαμαρτυρίας», είπε.
Καλά εξελίσσεται η φετινή τουριστική σεζόν για τη Λέρο όπως δήλωσε σήμερα στον Sky ο δήμαρχος .

«Για την εποχή έχουμε πολύ κόσμο. Ευελπιστώ ότι κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση θα γίνεται όλο και καλύτερη. Όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές στη Λέρο θα πρέπει να φροντίσουν να εξασφαλίσουν κατάλυμα για να μείνουν. Το νησί καλύπτει πλέον όλες τις απαιτήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Λέρου.

Αρκετά καλά εξελίσσεται όμως η κίνηση και σε ότι αφορά τις αφίξεις από τη γειτονική χώρα Τουρκία.

«Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Τουρκία έχουμε αφίξεις από αρκετές πόλεις της γειτονικής χώρας», είπε ο κ. Κόλιας.

Σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του νησιού ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε πως οι προσπάθειες θα ενταθούν.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προβάλουμε τη Ρόδο όσο γίνεται περισσότερο. Εχουμε αναθέσει σε εξειδικευμένο διαφημιστικό γραφείο την προβολή. Με μεγάλη προσπάθεια και όπλο τις ομορφιές του νησιού μας θα πάμε καλά. Άλλωστε προβάλουμε και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», είπε ο κ. Κόλιας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ο Δήμος Λέρου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο δήμαρχος Λέρου αναφέρθηκε και στην παράταση που θα δοθεί στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

«Δεν πρέπει να συνδέονται οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να διατηρεί του μειωμένους συντελεστές για όλα τα νησιά. Θέλουμε εσαεί να είναι μειωμένοι οι συντελεστές ΦΠΑ», είπε ο κ. Κόλιας .

 162 total views,  2 views today