«Η ΝΔ πάει καλά και έχει δημιουργηθεί μια εντυπωσιακή δυναμική την οποία ενισχύει με τις πρωτοβουλίες του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είναι η ώρα της πολιτικής του καναπέ αλλά της πολιτικής δράσης. Πρέπει να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε παρόντες, έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν διαθέτουμε ισχυρό πρόγραμμα για να την στηρίξουμε”.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky, με αφορμή και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος.

«Υπάρχει τάση μεγέθυνσης της διαφοράς της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ . Αυτή είναι η εικόνα που έχω ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γνωρίσει ένα σοκ από τη διπλή εκλογική ήττα της 26ης Μαΐου. Αυτό έχει δημιουργήσει μια θετική δυναμική για τη ΝΔ και μια αρνητική δυναμική για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν σημαίνει και τίποτε . Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλοι πρωταγωνιστές», δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορέσει τελικά να καλύψει το χαμένο έδαφος ο κ. Κύρτσος δήλωσε πως αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο.

«Δεν είναι εύκολο αυτό να γίνει.Έχουν χάσει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα που είχαν, δηλαδή ότι είναι κοντά στους πολίτες. Βλέπουμε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ρίξει τα κομματικά τείχη και να είναι κοντά στο λαό και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Κάνει μια εκστρατεία στη βάση . Από τη μια ο κ.Τσίπρας έχει κλειστεί στον εαυτό του ενώ ο κ. Μητσοτάκης πάει στον κόσμο. Το παράδειγμα του πρέπει να το ακολουθήσει όλη η ΝΔ. Πρέπει να γίνουμε πιο ελκυστικοί γιατί είναι πολλοί εκείνοι που γύρισαν την πλάτη και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Ο κ. Κύρτσος τόνισε πως η εκλογική αριθμητική θα διαμορφωθεί διαφορετικά αν στο συναγωνισμό ενόψει εκλογών εισέλθουν και τα κόμματα των κκ. Βελόπουλου και Βαρουφάκη.

«Είμαστε άνετοι σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε λύσει τα προβλήματα. Η ΝΔ έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει ακόμη για να γίνει πιο ελκυστική. Τη μέθοδο μας τη δείχνει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης», είπε ο κ. Κύρτσος.
Με αφορμή την συνεχιζόμενη ένταση με τη γειτονική χώρα Τουρκία ο κ. Κύρτσος δήλωσε:

«Πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση και να δούμε αν η Τουρκία τελικά τα βρει με τις ΗΠΑ. Εχει σημασία αν θα τα βρουν οι δύο χώρες ή όχι. Τους χωρίζει το Κουρδικό και τα εξοπλιστικά με τους πυραύλους S400. Είναι και τα ενεργειακά που κάνουν την κατάσταση πιο περίπλοκη. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας , ψύχραιμοι και να μην επηρεαζόμαστε από αυτά που γίνονται» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Στη Λέρο για τις επετειακές εκδηλώσεις Κόνσολας-Παππάς

Όσο για την εκτίμηση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης για τυχόν επεισόδιο τύπου Ιμίων ο κ. Κύρτσος τόνισε:

«Δεν έχουμε να δούμε τίποτε σε αυτή τη φάση γιατί όλα αλλάζουν.Αν δεν κατασταλάξουμε κάπου αν δεν δούμε σε ποιο επίπεδο κινείται η σχέση Ουάσιγκτον και Άγκυρας δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας. Πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση»
Ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που έχει θέσει για τη νέα θητεία στην Ευρωβουλή.

«Επιθυμώ να μετέχω στις επιτροπές που είχα τοποθετηθεί στην προηγούμενη θητεία. Θέλω να συμβάλω στη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για να έχουμε μια πιο δημιουργική δημοσιονομική πολιτική. Θα δουλέψω για τη λεγόμενη τραπεζική ένωση την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.Έχω ένα προσωπικό στοίχημα να υπάρξει στην Ελλάδα μια ευρωπαϊκού τύπου δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή η δεύτερη ευκαιρία θα ωφελήσει την οικονομία γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι έμπειροι και διψασμένοι για επιτυχία», δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Σε ερώτηση σχετικά με τους παράτυπους μετανάστες ο κ. Κύρτσος δήλωσε:
«Δεν προβλέπεται μάλλον να είμαι στην αρμόδια επιτροπή αλλά θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Θα είναι μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Νομίζω ότι υπάρχουν τα εργαλεία σε ευρωπαικό επίπεδο για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά δεν εφαρμόζονται οι κανόνες και από την Ελλάδα. Δεν γίνεται με την ταχύτητα που πρέπει ο διαχωρισμός των προσφύγων και των μεταναστών. Υπάρχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Ήρθαν πολλά χρήματα στη χώρα που κατέληξαν σε ΜΚΟ. Πρέπει επίσης οι άνθρωποι που δεν πληρούν τα κριτήρια να επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες ήρθαν».

Όσο για τις προτεραιότητες του ο κ. Κύρτσος δήλωσε πως επιθυμεί να μετάσχει στις επιτροπές που είχε τοποθετηθεί στην ΕΕ.

« Θέλω να δουλέψω για τη μείωση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και γενικότερα για να έχουμε μια πιο δημιουργική οικονομική πολιτική σε όφελος του ιδιωτικού τομέα και την τραπεζική ένωση. Επίσης έχω ένα προσωπικό στοίχημα για να υπάρξει στην Ελλάδα μια ευρωπαϊκού τύπου δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δεν πήγαν καλά και περιήλθαν σε δυσχερή θέση. Στην Ελλάδα ο μισός ιδιωτικός τομέας έπεσε έξω και κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Πρέπει να εφαρμοσθούν λύσεις που ήδη εφαρμόζονται και στην ΕΕ», είπε ο κ. Κύρσος.

 116 total views,  2 views today