Γυναίκα 80 ετών: Καταγράφηκε δεύτερος θάνατος από covid-19 στη Ρόδο

1545

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού καταγράφεται -δυστυχώς- στο νησί μας, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο σταθμό μας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Χθες άφησε την τελευταία της πνοή μία ηλικιωμένη γυναίκα, 80 ετών από την Ιαλυσό, που νοσηλευόταν με covid-19 τις τελευταίες ημέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε στην άνιση μάχη με τον κορωνοϊό. Είναι το δεύτερο θύμα της πανδημίας στο νησί μας, αφού πριν από ένα λίγες ημέρες είχε πεθάνει από τον φονικό ιό και ένας 96χρονος από τα Αφάντου.

Πριν από λίγο μιλώντας στον sky η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, με αφορμή και την αεροδιακομιδή δύο ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν διασωληνωμένοι, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Νοσοκομείο Ρόδου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, τόνισε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους συναδέλφους της στη μονάδα Covid-19 με πολύ μεγάλη φροντίδα στους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στην Κλινική Covid του Γ.Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύονταν πέντε άτομα και άλλα οκτώ στην επάνω μονάδα για περιστατικά κορωνοϊού (στην Παθολογική Κλινική).

Η κυρία Γαλανού απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός και να τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, και τώρα, αλλά ειδικά στην άρση του lockdown. “Οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί, γιατί μέχρι την Άνοιξη θα είμαστε ούτως ή άλλως σε υψηλή επιφυλακή”, σημείωσε σχετικά.

Τέλος, χαρακτήρισε τραβηγμένη την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αφού δύο γιατροί και έξι νοσηλευτές έχουν τεθεί σε καραντίνα (οι δύο εξ αυτών κόλλησαν κορωνοϊό από επαφή με κρούσμα εντός του Νοσοκομείου και οι υπόλοιποι σε άλλους χώρους), τόνισε ότι η Καρδιολογική Κλινική δεν έχει κλείσει, ενώ το Αιμοδυναμικό δεν λειτουργεί αφού ο ένας γιατρός νόσησε από κορωνοϊό και ο δεύτερος πήρε άδεια για σοβαρό προσωπικό οικογενειακό θέμα. Καταλήγοντας η κυρία Γαλανού επισήμανε πως το Νοσοκομείο έχει ανάγκη από γάντια…