Τρεις φωτιές που ξέσπασαν, αναστάτωσαν χθες τη Ρόδο.  Οι φωτιές έθεσαν σε αυξημένη ετοιμότητα τους Πυροσβέστες και τις Εθελοντικές ομάδες, που έδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά προκειμένου να μην επεκταθούν. Η πρώτη φωτιά σημειώθηκε στην Ελεούσα, σε χορτολιβαδική και δασική έκταση, από κεραυνό. Λίγο αργότερα φωτιές εμφανίστηκαν σε περιοχές της Παστίδας και των Καλυθιών, στο δρόμο προς τα λατομεία, με διαφορά λίγων λεπτών.

Ηταν εμπρησμοί! Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε σήμερα στον sky ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου Ιωάννης Τσιτσικάς, περιγράφοντας τις συνθήκες με τις οποίες προκλήθηκαν οι εστίες σε Παστίδα και Καλυθιές.

Ο κ. Τσιτσικάς είπε πως στην Παστίδα, είκοσι μέτρα από τον δρόμο, σε σημείο που δεν υπάρχει πρόσβαση αυτοκινήτου, που βρίσκεται στους πρόποδες της Φιλερήμου προς την πλευρά του στρατοπέδου, έτσι όπως ξεκίνησε η φωτιά, “δεν μας αφήνει περιθώρια παρά να πούμε πως ήταν εμπρησμός”. Για την φωτιά στην Παστίδα τόνισε το ίδιο, υπογραμμίζοντας πως η πυρκαγια ξέσπασε σε σημείο χωρίς άμεση πρόσβαση από άνθρωπο.

Σύσκεψη τη Δευτέρα

Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας συγκαλεί για την Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Με αφορμή τις αυξανόμενες πυρκαγιές που παρουσιάζονται στα νησιά μας τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στα πλαίσια των τακτικών συνεργασιών που πραγματοποιούνται και επιβάλλεται να επαναπροσδιορίζονται στόχοι και ενέργειες για την αντιπυρική περίοδο της οποίας βρισκόμαστε στο μέσο της, καλούνται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη ο  Αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας, ο αρμόδιος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου Ηλίας Αργύρης, ο υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ετοιμότητας της Περιφέρειας Χρήστος Ευστρατίου, ο Διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννης Τσιτσικάς, η Δασάρχης Δωδεκανήσου Αικατερίνη Μπαλατσούκα και ο εκπρόσωπος της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

 254 total views,  2 views today