ΕΚΡ: Η σεζόν ξεκινάει τεχνική επιθεώρηση έχουμε;

94

Για ανυπαρξία τεχνικής επιθεώρησης στη Ρόδο κάνει λόγο με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο. Εκτός από αυτό όπως τονίζεται σε ανακοίνωση δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και η Επιθεώρηση εργασίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής;

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καταγγέλλει για άλλη μία φορά την ανυπαρξία τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στο νησί μας, σε μια αναμενόμενη «δυνατή» σεζόν και σε μια οικοδομική έξαρση όπου η ανυπαρξία του συγκεκριμένου ελεγκτικού μηχανισμού δημιουργεί  σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων που οδηγούν σε σωρεία εργατικών ατυχημάτων.

Μας το τάξατε κύριε Χατζηδάκη, μας είπατε ότι ήταν θέμα χρόνου η δημιουργία τεχνικής επιθεώρησης, αλλά όχι μόνο δεν το πράξατε αλλά δεν φροντίζετε ούτε το γραφείο της επιθεώρησης εργασίας να είναι αρκετά στελεχωμένο ( δύο υπάλληλοι για πενήντα δύο χιλιάδες εργαζόμενους και επτά χιλιάδες επιχειρήσεις ) για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επερχόμενης τουριστικής σεζόν, αφού είναι ήδη μείον δύο άτομα από το ήδη υποστελεχωμένο ΣΕΠΕ Ρόδου.

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να επανδρώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ώστε να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα – που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί – επιτέλους να κλείσει.