Στην ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με προσωπικό και τη λύση που δόθηκε  αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης.

«Στην περιοχή μας υπήρχε σοβαρό ζήτημα με την αστυνόμευση  . Ευτυχώς το υπουργείο έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έστειλε στην περιοχή μας τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Ο κ. Γιάννινας ήρθε και είδε αυτά που έπρεπε δηλαδή αυτά που μας απασχολούν. Και η κοινωνία κατάλαβε πως η παρουσία της ΕΛΑΣ δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για το νησί  μας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αυτό που ικανοποίησε τους συνδικαλιστές ήταν το γεγονός ότι αμέσως μόλις αναχώρησε την περασμένη Κυριακή από τη Ρόδο ο Γενικός Επιθεωρητής δρομολόγησε λύσεις σε συνεργασία με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Tη θερινή περίοδο, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης,  υπάρχουν πολλά θέματα με τα τροχαία ατυχήματα και διάφορα άλλα προβλήματα που ανακύπτουν το καλοκαίρι και χρειάζονται προσωπικό σε αρκετές περιπτώσεις εξειδικευμένο για να αντιμετωπιστούν.

Σε ερώτηση  για τον τρόπο συμπεριφοράς των αστυνομικών προς τους πολίτες ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Πρέπει να δούμε και πως συμπεριφέρονται και οι πολίτες. Όταν βρίζουν και κτυπούν τους αστυνομικούς πρέπει και εκείνοι να τους αντιμετωπίσουν. Στη Ρόδο έχει ανέβει το επίπεδο και δεν υπάρχουν πολλά τέτοια ζητήματα αφού οι αστυνομικοί είναι καταρτισμένοι και φέρονται με την πρέπουσα ευγένεια.  Πρέπει και ο κόσμος να σέβεται τη δουλειά των αστυνομικών»

 

Όσο για τον αριθμό των αστυνομικών που θα ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Άμεσα θα βγουν στο δρόμο 14 άτομα. Είναι μια ανάσα και ευελιξία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Το ευτύχημα είναι πως όλοι είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο τους και δεν χρειάζονται εκπαίδευση»

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη μάχη που δίνεται από την περασμένη Κυριακή για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Μετά από πολύ καιρό και συνεχείς παραινέσεις της Ένωσής μας,  είχαμε την χαρά να απευθυνθούμε σε ¨ευήκοα ώτα¨   και αποτελεσματικούς Αξιωματικούς. Η αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή άμεση επίσκεψη του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Γιάννινα στην περιοχή μας, η οποία αν και σύντομη ήταν ουσιαστική.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας βρέθηκε απρογραμμάτιστα για λίγες ώρες στο νησί της  Ρόδου όπου και διαπίστωσε ¨ιδίοις όμμασι¨ τα όσα συμβαίνουν.

Παρόλο που καταβλήθηκε αξιόλογη προσπάθεια για τον ¨εξωραϊσμό της κατάστασης¨, η έλλειψη προγραμματισμού δεν άφηνε περιθώρια για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας με τον συγκεκριμένο αξιωματικό,  διαπιστώσαμε ότι είχε αντιληφθεί στον μέγιστο βαθμό αυτά που μπορούσε και έπρεπε με δεδομένη την συντομία της επισκέψεως του. Αυτό όμως  που μας εντυπωσίασε ήταν η αμεσότητα της δρομολόγησης λύσεων και μάλιστα προς την σωστή κατεύθυνση. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι άμεσα θα μετακινηθούν προσωρινά δυνάμεις Ο.Ε.Π.Τ.Α. και Ο.Π.Κ.Ε. από άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τον  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο  Πρόεδρος                                                      Ο   Γεν. Γραμματέας

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                                    ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

 

 

 474 total views,  2 views today