Τον αγαπημένο της γιο Αλέξανδρο πάντρεψε χθες στη Σύμη η κ.Ορσαλία Καλατζοπούλου που διετέλεσε γενική γραμματέας της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνιας”) και ο σύζυγος της .

Ο γάμος ήταν εντυπωσιακός και  τελέστηκε στον ιερό ναό της Αναλήψεως που βρίσκεται πάνω σε ένα νησάκι.

Έτσι όλοι οι καλεσμένοι δεν μετακινήθηκαν με ταξί ή αυτοκίνητα αλλά με ταχύπλοα και βάρκες για να βρεθούν στην εκκλησία και να παρακολουθήσουν το μυστήριο.

Όσο για την νύφη η όμορφη Tasey που για να παντρευτεί τον αγαπημένο της βαπτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Μαρίνα, πήγε στην εκκλησία με βάρκα που είχε στολιστεί ανάλογα.

Μετά το μυστήριο οι καλεσμένοι μπήκαν πάλι στα ταχύπλοα και πήγαν στην Αγία Μαρίνα όπου ήταν το εστιατόριο που είχε κλείσει η οικογένεια. Ακολούθησε γλέντι που διήρκεσε αρκετές ώρες.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο πρώην υπουργός κ. Χ Παπουτσής.

Η κ. Ορσαλία Καλατζοπούλου ήταν υψηλόβαθμό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την οικονομική κρίση και τα τέστ αντοχής των οικονομιών.

Στην συνέχεια πήρε τη θέση της Γενικής Γραμματέα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνιας”. Αντικατέστησε τον κ. Γιώργο Κοττά.

Η κα Καλαντζοπούλου είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της στη WB το 1984. Το 1997-2002 διετέλεσε διευθύντρια Προγραμμάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Καραϊβική, ενώ το 2008-2009 διευθύντρια Κεντρικής Ευρώπης και Βαλτικών Χωρών (πόστο στο οποίο είχε μεταξύ άλλων την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης του κρατικού προϋπολογισμού, σε χώρες που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία).

Το Ιούλιο 2009 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου του Αντιπροέδρου Ανάπτυξης Χρηματοκοικονομικού και Ιδιωτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας, με αρμοδιότητα την εφαρμογή της γενικής στρατηγικής της Τράπεζας για την παγκόσμια οικονομική κρίση και με κύριο αντικείμενο τα τεστ αντοχής, τη ρυθμιστική μεταρρύθμιση τομέων της οικονομίας και την επίβλεψη εμπορικών τραπεζών. Παράλληλα, ήταν επικεφαλής των τμημάτων ασφάλισης έναντι καταστροφών, που προκλήθηκαν ως απόρροια κλιματικών αλλαγών.

 380 total views,  2 views today