Ο υποψήφιος δήμαρχος Ροδίων Δημήτρης Κρητικός και μέλη της παράταξης «Ρόδος Αξιών» επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) εκεί όπου καταλήγουν τα απορρίμματα των μπλε κάδων.

Οι υπεύθυνοι διαχείρισης του κέντρου κ.κ. Μιχάλης Μπράτιτσης και Ανδρέας Οικονομάκης τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις εξηγώντας τα διάφορα στάδια της διαδικασίας τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής:
Προδιαλογή – άνοιγμα κλειστών σακουλών, ανάκτηση ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών και απόρριψη ογκωδών μη ανακυκλώσιμων.

Βαλλιστικό διαχωρισμό κατά τον οποίο γίνεται διαλογή των τρισδιάστατων και δισδιάστατων απορριμμάτων με τη βοήθεια δόνησης και ανεμιστήρων
Κύρια διαλογή όπου στη δεξιά ταινία διαλογής μεταφέρονται τα δισδιάστατα-ελαφριά υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, σακούλα, ενώ στην αριστερή τα τρισδιάστατα υλικά όπως πλαστικά πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, PET, αλουμίνιο, tetrapack και συσκευασίες από λευκοσίδηρο.

Η ανάκτηση των σιδηρούχων υλικών πραγματοποιείται με μαγνητικό διαχωριστή. Συμπίεση των διαχωρισμένων υλικών με πρέσα και δεματοποίηση
Τελικό προϊόν.

Ο κ. Κρητικός και τα μέλη της παράταξης «Ρόδος Αξιών» εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ συζήτησαν με τους υπεύθυνους πιθανές δράσεις για ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, ώστε η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών να καταστεί αποδοτικότερη.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την προοπτική αλλαγής του μοντέλου αποκομιδής των απορριμμάτων ώστε να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή.

 194 total views,  4 views today