«Η Τουρκία ακολουθεί διαχρονικά μια στρατηγική . Πάνε συντεταγμένα. Στο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής οφείλουμε να έχουμε μια συνέχεια. Αυτό πληρώνουμε. Όλοι είμαστε θορυβημένοι γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η ελληνική διπλωματία ακολουθεί αλλά δεν προτρέχει. Η κυβέρνηση ακόμη και για τους φίλους εταίρους πρέπει να τρίξει τα δόντια της», δήλωσε στον sky για τις εξελίξεις με την Τουρκία η γραμματέας αρμόδια για τη νησιωτικότητα κ. Λίτσα Φτακλάκη.

Η ένταση με την Τουρκία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη νομαρχιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Plaza.
“ Το θέμα μας απασχολεί έντονα γιατί είμαστε και πολύ κοντά στην Τουρκία. Το ΚΙΝΑΛ στέκεται σοβαρά στο θέμα αυτό. Δεν λαικίζουμε αλλά επισημαίνουμε τα τρωτά της διαχείρισης του προβλήματος από την κυβέρνηση και καταθέτουμε προτάσεις. Από τη στιγμή που αναδείχθηκε το πρόβλημα με την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη η κ. Γεννηματά ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν τη συγκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε η κ. Φτακλάκη.

Η κ. Φτακλάκη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν χειρίστηκε με τον τρόπο που έπρεπε το θέμα με τις κινήσεις της Τουρκίας.

“Τα πράγματα  δεν είναι καθόλου καλά. Η Ελλάδα απουσίασε από την διάσκεψη στο Βερολίνο και αυτό είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Ήταν λάθος και η τακτική των εταίρων και κυρίως της Γερμανίας”, τόνισε η κ. Φτακλάκη.

Με αφορμή την νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ η κ. Φτακλάκη δήλωσε:

«Υπάρχει ένα κλίμα που δείχνει πως η κοινωνία μ ας ακούει. Δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία οι δημοσκοπήσεις. Το ΚΙΝΑΛ πλέον πείθει γιατί έχει κάνει και μεγάλη ανανέωση ενώ η οργάνωση του είναι πολύ καλή. Συντεταγμένα πάμε σε μια καλή πορεία», δήλωσε η κ. Λίτσα Φτακλάκη και πρόσθεσε πως θα γίνουν και άλλες συναντήσεις του ΚΙΝΑΛ πριν από τη συνδιάσκεψη στην Αθήνα.
«Τώρα ετοιμαζόμαστε και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ώστε να συγκροτήσουμε τη νέα πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ενόψει της Συνδιάσκεψης στην Αθήνα», τόνισε.

 166 total views,  2 views today