Η θυσία στα Ίμια, σημείο αναφοράς

548

“ Ίμια- Ιανουάριος 1996: Η θυσία των ηρώων: Καραθανάση, Βλαχάκου, Γιαλοψού στέλνει διαχρονικά το μήνυμα εγρήγορσης στο συνόλου του Ελληνισμού και προστασίας της Εθνικής μας Εδαφικής Ακεραιότητας και Δικαίων.”

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Ν. Αιγαίου με αφορμή τη συμπλήρωση 24 ετών από την κρίση στα Ίμια.

«Τιμούμε τους τρεις (3) ήρωες, τη θυσία τους και τους αγώνες τους.
Θα μείνουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ στη μνήμη μας και στις σελίδες της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας στέλνοντας συγχρόνως το διαχρονικό μήνυμα εγρήγορσης στο συνόλου του Ελληνισμού και προστασίας της Εθνικής μας Εδαφικής Ακεραιότητας και Δικαίων», τονίζει ο κ. Κόκκινος

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συμπληρώνονται 24 χρόνια από την κρίση των Ιμίων που δημιούργησε η Τουρκία με την επιχείρηση δημιουργίας “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο και αμφισβήτηση των Διεθνών Συνθηκών και της εδαφικής μας κυριαρχίας.

Στις 31/01/1996 τρεις Έλληνες στρατιωτικοί, τρεις ήρωες ο Έκτορας Γιαλοψός, Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας δίκαια και τις εθνικές μας αξίες.

Τιμούμε τους τρεις (3) ήρωες, τη θυσία τους και τους αγώνες τους.
Θα μείνουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ στη μνήμη μας και στις σελίδες της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας στέλνοντας συγχρόνως το διαχρονικό μήνυμα εγρήγορσης στο συνόλου του Ελληνισμού και προστασίας της Εθνικής μας Εδαφικής Ακεραιότητας και Δικαίων”.