Τη θέση των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο της Ρόδου εξέφρασε μιλώντας στον sky ο εργαζόμενος στην υπηρεσία Θεόδωρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης από τον περασμένο Μάιο μέχρι και σήμερα, εκτιμώντας ότι οι εμπλεκόμενοι χρονοτριβούν και καθυστερούν να δώσουν οριστική λύση, ενώ το κτίριο δεν είναι ασφαλές, έχοντας κινδυνεύσει αρκετές φορές οι υπάλληλοι.

Σε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του, ανέφερε:

“Η κατάσταση ξεκινάει από το Μάϊο που είχαμε την πρώτη αυτοψία. Και οι αυτοψίες δεν είναι τρεις, αλλά τέσσερις. Η μελέτη της Περιφέρειας έκρινε το κτίριο ακατάλληλο και με την ανοχή όλων μας δώσαμε πίστωση χρόνου. Άρα από το Μάϊο ως τώρα δουλεύουμε σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο και δε θέλαμε να προκαλέσουμε κανένα πρόβλημα. Σε όλο αυτό το διάστημα οι καταπτώσεις σημείων του κτιρίου υπήρχαν.

Επανήλθαν οι κύριοι κάνοντας πάλι αυτοψία και βγάζοντας ξανά το κτίριο επικίνδυνο. Σε όλες αυτές τις πτώσεις καλούσαμε την Πολεοδομία Ρόδου, διαπίστωνε το πρόβλημα και μας υποδείκνυε να κλείσουμε το ένα ή τον άλλο χώρο, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι και αρχίσαμε να ενοχλούμε τους πάντες όταν έφυγαν κομμάτια 3 κιλών από ύψος 7 μέτρων σε υπάλληλο τη στιγμή που ανέβαινε τα σκαλοπάτια του Κτηματολογίου και γλίτωσε από τύχη. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες. Υπήρξε και μία όχληση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στον Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης. Και χθες ο κ. Περίδης δήλωσε ότι αν υπάρχει κάποια άλλη ενδεχομένως έκθεση από κάποιον άλλο φορέα, πιθανόν και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αντί λοιπόν όλο αυτό το διάστημα να φτιάχνουμε το πρόβλημα, και το πρόβλημα είναι το κτίριο που καταρρέει και είναι επικίνδυνο για τους πάντες, έρχεται ο πρόεδρος των δικηγόρων και λέει ότι κατόπιν υπόδειξης του Γ.Γ. έπρεπε να συνταχθεί μία έκθεση από μία άλλη υπηρεσία.

Πάνω στο πόρισμα της Επιτροπής Ετοιμόρροπων της Πολεοδομίας Ρόδου, η οποία έχει τρεις υπογραφές κι ελέγχει αν κάποιο κτίριο είναι ετοιμόρροπο, βασίσθηκε η τελευταία έκθεση αυτοψίας. Ένα και μόνο πρόσωπο διαπιστώνει επικινδυνότητες και πουθενά δεν αναφέρεται ότι το κτίριο είναι ασφαλές. Αμφισβητώ ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο έχει συνταχθεί κι αμφισβητώ ότι έχει συνταχθεί και από μηχανικούς. Δεν έχει τηρηθεί τίποτα.

Υπάρχει θέμα.  Με ποια λογική υπάρχουν τρεις εκθέσεις, για μένα τέσσερις, οι οποίες κρίνουν ότι μέσα το κτίριο στη χειρότερη περίπτωση είναι μη ασφαλές από εννέα μηχανικούς έναντι ενός. Ζητάμε μία ξεκάθαρη διατύπωση”.

 788 total views,  4 views today