Να λειτουργήσουν επιτέλους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να παρέμβουν για να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, όπως ορίζεται από το άρθρο 167 του νόμου 3852/2010 ζητά με νέα ανακοίνωση του ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Θανάσης Μπαράκας.
Ο κ.Μπαράκας τονίζει ότι όσο και να προσπαθούν να τον διαπομπεύσουν όπως κι άλλα στελέχη της Π.Ν.Α. με χορηγούμενες στο διαδίκτυο αναρτήσεις και με δελτία τύπου που αφήνουν αναπάντητα ερωτήματά, τόσο καθημερινά το πολιτικό τους πρόβλημα θα μεγαλώνει και οι νησιώτες μας αντιλαμβάνονται την πολιτική τους ανικανότητα και φαυλότητα.
«Μαθήματα» Δημοκρατίας είναι αδύνατο να παραδώσουν αυτοί/ές που την περιορίζουν συνειδητά και κρύβουν την αλήθεια. Όσο και να κρύβονται οι κ.κ. Μπιζάς και Χατζημάρκος, θα υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (τους παραπέμπω πάλι στο ν. 3852/2010, άρθρο 167.1)», υπογραμμίζει ο κ. Μπαράκας και προσθέτει ότι με ευθύνη της περιφερειακής αρχής το περιφερειακό συνεδρίασε μόνο εννέα φορές.

Στην ανακοίνωση του κ. Θανάση Μπαράκα αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
Όσο και να κρύβονται οι κ.κ. Χατζημάρκος – Μπιζάς και δεν απαντούν, τόσο θα εκτίθενται περισσότερο από τους έμμισθους συνεργάτες τους του περιβόητου γραφείου τύπου της Π.Ν.Α. και θα μεγαλώνει το «διαζύγιό» τους με την αλήθεια, τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας.
«Μαθήματα» Δημοκρατίας είναι αδύνατο να παραδώσουν αυτοί/ές που την περιορίζουν συνειδητά και κρύβουν την αλήθεια. Όσο και να κρύβονται οι κ.κ. Μπιζάς και Χατζημάρκος, θα υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (τους παραπέμπω πάλι στο ν. 3852/2010, άρθρο 167.1). Με ευθύνη τους συνεδριάσαμε εννιά (9) αντί για δώδεκα (12) φορές το 2018 και για έξι (6) μήνες δεν λειτούργησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου! Επιμένω ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να λειτουργήσουν. Ο περιορισμός του διαλόγου και της Δημοκρατίας είναι αντίθετος με τα πιστεύω τα δικά μου αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Οι φιλότιμες προσπάθειες να καλύψει τις ευθύνες της ηγεσίας της Π.Ν.Α. του περιβόητου γραφείου τύπου της Περιφέρειας, που έχει επικεφαλής και έμμισθη (με λεφτά του ελληνικού λαού) αποτυχημένη περιφερειακή σύμβουλο του συνδυασμού του κ. Χατζημάρκου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, δεν πείθει κανέναν και εξοργίζει την κοινή γνώμη.
Όσο και να προσπαθούν να διαπομπεύσουν εμένα κι άλλα στελέχη της Π.Ν.Α. με χορηγούμενες (αλήθεια, με τα λεφτά του ελληνικού λαού τις πληρώνετε κι αυτές;) στο διαδίκτυο αναρτήσεις και με δελτία τύπου που αφήνουν αναπάντητα τα ερωτήματά μου, τόσο καθημερινά το πολιτικό τους πρόβλημα θα μεγαλώνει και οι νησιώτες μας αντιλαμβάνονται την πολιτική τους ανικανότητα και φαυλότητα.
Οι πολιτικές αυθαιρεσίες τους είναι γνωστές πλέον στην κοινωνία μας και όσο κρύβονται, όσο υβρίζουν και όσο προσπαθούν να παραπλανήσουν, τόσο θα μεγαλώνει το «διαζύγιό» τους με την αλήθεια, τη Δημοκρατία και τους συμπατριώτες μας.

 154 total views,  2 views today