Στο 50% σε σχέση με πέρυσι είναι αυτές τις ημέρες η τουριστική κίνηση στην Αστυπάλαια, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Νίκος Κομηνέας.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες για τη μετακίνησή τους από και προς το νησί, ελλείψει ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ και αεροπορικώς τα εισιτήρια είναι δυσεύρετα αφού το αεροσκάφος είναι 45 θέσεων.

«Ο κόσμος είναι επίσης διστακτικός όταν έχει να κάνει ένα ταξίδι 10 ωρών κι ως εκ τούτου ήρθε η ώρα, και λόγω των συγκυριών, να ξαναδούμε το θέμα των συνδέσεων», δήλωσε σχετικά.

“Κρατήσεις γίνονται, αλλά δε μπορούμε να έχουμε την πληρότητα που θέλουμε. Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη εισιτηρίων στα δρομολόγια. Προσφάτως σε πλοίο με το οποίο ταξίδεψα εντυπωσιάσθηκα από την πειθαρχία όλων που φορούσαν μάσκα προστασίας”, είπε και αναφέρθηκε στην κίνηση του Ιουλίου που ήταν σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 25%.

Τέλος, ο κ. Κομηνέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από την Περιφέρεια για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ -τις οποίες όπως ο ίδιος τόνισε παρεξήγησαν- και επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε στόχο να πλήξει ούτε τη Ρόδο, ούτε τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη, όπως και κανένα άλλο νησί.

“Μου έκανε εντύπωση η στοχοποίηση ότι η Αστυπάλαια ήθελε να βάλλει εναντίον αυτών των νησιών. Εμείς είμαστε άλλωστε μακριά για να ερχόμαστε στη Ρόδο και να κάνουμε “παρέα”…Πρόκειται για βεβιασμένες αντιδράσεις και μάλλον η εκπρόσωπος Τύπου ήθελε να …κάνει εντυπωσιάσει! Ωστόσο, θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση ήταν μία ατυχής στιγμή και το θέμα θεωρείται λήξαν. Αλλωστε επικοινώνησα μαζί της και δόθηκαν οι εξηγήσεις”, είπε καταλήγοντας.

 1,398 total views,  2 views today