Όχι μόνο ομάδα αντιεμβολιαστών αλλά και μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διαθέτει τα νοσοκομείο της Ρόδου την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας  υπάρχει με την μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί.

Μεταξύ των ατόμων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι και γιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας..

Την ύπαρξη του κινήματος ή πιο απλά την ύπαρξη εργαζομένων που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο  επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στον Sky και στην εκπομπή ” 60 λεπτά” ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου κ. Στέφανος Ιατρίδης.

«Πρόκειται για μια ομάδα 40 – 50 ατόμων. Όμως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι 120. Αυτό σημαίνει πως δεν ακολουθούν όλοι τον συγκεκριμένο πυρήνα. Ο καθένας δεν θέλει να εμβολιαστεί για τους δικούς του λόγους. Αυτοί που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα αυτές τις ημέρες εμβολιάζονται», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

Σε ερώτηση για το  αν τέσσερις νοσηλευτές  της ΜΕΘ έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό ο κ. Ιατρίδης δήλωσε:

«Λογικό ήταν πως κάποια στιγμή θα φθάναμε και σε αυτό».

Τουλάχιστον επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό όμως  είναι σε καραντίνα.

«Δεν θέλησαν οι άνθρωποι να κολλήσουν κορονοϊό.Η κυβέρνηση μας άφησε ανυπεράσπιστους στη μάχη με το νέο ιό. Μας άφησε χωρίς προσωπικό. Καταστρατήγησε πολλά πρωτόκολλα.  Αφησε λεωφορεία και αεροπλάνα γεμάτα και δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Έκανε πολλά ήξεις αφίξεις», τόνισε.

Ο κ.. Ιατρίδης τόνισε πως θα γίνει εκτενής ενημέρωση στους εργαζόμενους για τους εμβολιασμούς όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη χθες με τη συμμετοχή του διοικητή του νοσοκομείου και του διευθυντή της Α Παθολογικής Κλινικής κ. Στέλιου Καραταπάνη.

Ο κ. Ιατρίδης μίλησε για την έλλειψη προσωπικού και μέσων στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Δεν είχαμε υλικά στα πλυντήρια και βάζαμε πλαστικά στους ασθενείς. Κάναμε πατέντες για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ιατρίδης τόνισε πως ήταν από πρώτους που εξεδήλωσε την επιθυμία να εμβολιαστεί παρά τις επιφυλάξεις του.’

Τα θέματα που αφορούν τους εμβολιασμούς θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου σήμερα.

 3,610 total views,  2 views today