Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στον Αττάβυρο

1382

Συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκε πρόσφατα σε πυκνόφυτη δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η φυτεία ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αποτελούνταν από δυο ξεχωριστά τμήματα που «προστατεύονταν» με εγκατεστημένη περίφραξη.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και προχθές το μεσημέρι όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στο σημείο και προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειριζόταν την υπόθεση.

Ακολουθήσε αυτοψία του χώρου κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,9 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης, καθώς και στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν σπόροι, τσιγάρο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγό αυτοκίνητο.