Είναι γεγονός πως η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη και πιθανώς να μας βγάλει από το κάδρο του διαβόητου ιού, αν διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, την ηρεμία, την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχο.

Σίγουρα και στην περιοχή μας τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα και πιο σίγουρα, αν δεν είχαμε τους επιπόλαιους, αδαείς και περιθωριακούς, που δεν κατανοούν την ανάγκη της απομόνωσης. Για τις περιπτώσεις αυτές είναι καλό να αντιληφθεί η ηγεσία – τοπική εννοούμε και όχι την κυβέρνηση και τους παραπέρα – πως θα πρέπει να συμβάλει στην ενημέρωση, στην επιβολή της τάξης και των νέων νόμων και φυσικά να βοηθήσει με μέτρα στην κατεύθυνση της επιβολής του μοναδικού φαρμάκου που διαθέτουμε: Του εγκλεισμού στα όρια του σπιτιού! 

Δεν ξέρουμε αν είναι εύκολο ή δύσκολο, παρακολουθώντας όμως και από άλλες περιοχές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες συμμετέχουν στον έλεγχο του όχλου ή όσων δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν είναι για μας θέμα αντιπολίτευσης ή άρνησης αποδοχής των αυτονόητων. Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε τώρα στην πρώτη γραμμή αυτούς που μας διοικούν και αντ’ αυτών να παρατηρούμε τις ανοησίες στις λαϊκές, το …ψάξιμο υπευθύνων για να φωνάξουν την αστυνομία!

Σήμερα η πόλη ήταν νεκρή. Είχαμε όμως και παραφωνίες. Γι αυτές χρειάζεται ενημέρωση. Το κλείσιμο στους γυάλινους πύργους επειδή είμαστε στις ευπαθείς ομάδες, δεν λύνει τον προβληματισμό, δεν επιλύει το πρόβλημα!

Τελικά θέλουμε μπροστάρηδες: Κλείστε τις εισόδους – λιμάνι και αεροδρόμιο – κλείστε έξω από τη Ρόδο τον ιό, πάρτε μέτρα εσωτερικά. Νησί είμαστε, έτσι θα σώσουμε την παρτίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αποκαλύψεις για την τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο

Φωτογραφίες από τη Ρόδο σήμερα

IMG_4385
IMG_2102
IMG_1994
IMG_1850
IMG_1662
IMG_1650
IMG_1651
IMG_1592
IMG_1532
IMG_1193
IMG_0810

 198 total views,  3 views today