Από το Ραδιοφωνικό Σταθμό SKY της Ρόδου επιλέγει να ενημερώνεται ο Ροδίτης για τα τοπικά νέα, με βάση έρευνα που διενήργησε η εταιρία OPINiON Poll και βρίσκεται εδραιωμένος στην πρώτη θέση ακροαματικότητας κι εμπιστοσύνης του κοινού.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 7-8 Απριλίου 2020, σε δείγμα 502 ατόμων στην πόλη της Ρόδου, άνω των 17 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε τυχαία δειγματοληψία με γεωγραφική κατανομή. Για την έρευνα εργάστηκαν 15 ερευνητές και δύο επόπτες.

Από τον sky της Ρόδου επιλέγει να ενημερώνεται ειδικά στην πρωινή ζώνη το 12,7% και ακολουθούν ο Νότος με 4,4% και ο Παλμός με 3,9%, το 20,7% επιλέγει αθροιστικά 10 άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και το 58,1% δεν ακούει κανένα ραδιόφωνο.

Ο sky παρουσιάζει τριπλάσια ποσοστά από το δεύτερο και τρίτο σταθμό κι είναι εδραιωμένα πρώτος, ενώ και στα ποιοτικά στοιχεία προηγείται στις παραγωγικές ηλικίες.

Στο ερώτημα πόσο φοβάστε για τη διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και στη Ρόδο, οι Ροδίτες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά το θέμα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες 17-24 ετών, αφού αθροιστικά Πολύ και αρκετά απαντάει το 62,2%.

Συγκεκριμένα,

Πολύ απαντάει ότι φοβάται το 31,8%

Αρκετά το 30,4%,

Λίγο το 24,6%,

Καθόλου το 13% και

δεν ξέρω/δεν απαντώ το 0,3%.

Στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένος είστε από τις πρωτοβουλίες και τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικότερα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντάει θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προσκύνημα στον Πανορμίτη 30/10-8/11

Το 66,9% δηλώνει Πολύ και

Αρκετά το 28,7%,

Λίγο το 2,8% και

Καθόλου το 1,7%.

Στις επιδόσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καταγράφονται αθροιστικά θετικές γνώμες, στη μεν πρώτη 73,4% και 70% στο Δήμο Ρόδου, που υπολείπεται κατά 3,4 μονάδες της ΠΝΑ.

Αναλύοντας τα στοιχεία στον sky, ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης, εκπρόσωπος της εταιρίας OPINION Poll, επισήμανε ότι το δείγμα της έρευνας είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν αναλογισθεί κανείς ότι πανελλαδικής κλίμακας δημοσκοπήσεις γίνονται σε δείγμα το πολύ 1.000 ατόμων.

Σημείωσε ότι ο sky εδραιώνεται αναμφισβήτητα “πρωταθλητής” στην ενημέρωση, αφού αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι προηγείται με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ενημερωτικούς σταθμούς, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι Ροδίτες αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά των ερευνών στην υπόλοιπη χώρα.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε με το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας με τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας CloudCallCenter από την thnik VOIP.

 5,254 total views,  2 views today