Με στρατιωτικό αεροσκάφος το Άγιο Φως στην Ελλάδα

603

Το Άγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει το Μεγάλο Σάββατο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλαδή ο ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εκκλησιαστική διπλωματία Κώστας Βλάσης, αλλά ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.

Από το στρατιωτικό αεροπλάνο, δεν πρόκειται στο Ισραήλ να αποβιβαστεί κανείς, απλώς θα μεταφερθεί το Αγιο Φως με ειδικό απεσταλμένο στο αεροπλάνο. (Το ίδιο θα συμβεί και με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς που θα στείλουν αεροπλάνο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός). Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης θα υποδεχθεί το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα (όπως συνέβαινε άλλες φορές), αλλά η τελετή παραλαβής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή, μ΄ένα ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για τη διασπορά του Αγίου Φωτός σ΄όλη την Ελλάδα, αλλά η μεταφορά θα γίνει με τις προγραμματισμένες πτήσεις.

Τη λειτουργία της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα  παρακολουθήσουν οι πιστοί απευθείας από την τηλεόραση.