Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με τα νέα μέτρα που αφορούν στην προϋπόθεση ότι το self-testing είναι υποχρεωτικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από σήμερα η διανομή των self test από τα φαρμακεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Άνοιξε η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης. Περιλαμβάνει οδηγίες προς τους πολίτες για τη χρήση των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης, τη δήλωση αποτελέσματος και τη σχολική κάρτα.

Κάθε φαρμακείο της Δωδεκανήσου είναι εφοδιασμένο με 75 τεστ σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκος Φουτούλης.

Τα βήματα για το self-testing όπως και όλες οι λεπτομέρειες περιγράφονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

Δύο self-testing την εβδομάδα για μαθητές εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές θα φέρουν τη δήλωση αρνητικού τεστ μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που δεν έχουν εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο, όπως δήλωσε στον sky ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

 386 total views,  2 views today