Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Ρόδο και μάλιστα σε ένα μωράκι μόλις 7 μηνών που βρέθηκε θετικό στον ιό covid-19.

Το βρέφος διαμένει στον Αρχάγγελο -Αλβανικής καταγωγής – και σύμφωνα με τις πληροφορίες του sky, εισήχθη την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύθηκε επί διήμερο (23-24/3) στην Παιδιατρική Κλινική, με ύποπτα συμπτώματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση του κρούσματος, για να διαπιστωθεί πως νόσησε το μωρό, και να τεθεί σε καραντίνα το οικογενειακό περιβάλλον (γονείς κλπ), αλλά και ποιοι γιατροί, νοσηλευτές κλπ ήρθαν σε επαφή μαζί του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πάντως πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι γονείς κατ’ αρχήν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις και αυτό προβληματίζει, αφού θα πρέπει να αποδειχθεί ο δρόμος που ο κορωνοϊός βρέθηκε στο βρέφος.

Χρειάζεται ψυχραιμία για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης και προστασίας των οδηγιών του ΕΟΔΥ, με κύριο το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Ανακοίνωση της Κοινότητας

ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΡΜΉ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΊΤΙ.

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΎ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ 7.5 ΜΗΝΏΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΧΝΙΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΌΧΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΜΈΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΌΛΩΝ ΜΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΉ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΛΉ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Κ. ΔΙΜΕΛΗΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

 2,494 total views,  2 views today