Στη δομή των παλαιών σφαγείων φιλοξενούνται σήμερα περίπου 130 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 80 Παλαιστίνιοι (κυρίως άνδρες, αφού είναι μόνο μία οικογένεια με παιδιά κι ένα ζευγάρι) και 21 Σομαλοί (περισσότερες γυναίκες), κι όπως δήλωσε στον sky ο εθελοντής Ντίνος Μαντικός έχει μείνει παντελώς μόνος να φροντίζει για τη σίτισή τους, στηριζόμενος σε μεμονωμένες εθελοντικές κινήσεις προσφοράς τροφίμων από συμπολίτες μας, αλλά και στην βοήθεια της Καθολικής Εκκλησίας που εβδομαδιαίως προσφέρει 12,5 κιλά φακές, 30 κουτιά γάλα, 60 κονσέρβες τοματοπολτού και 10 λίτρα σπορέλαιο!!

Ο κ. Μαντικός που προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς επί 4,5 συνεχή χρόνια σε αυτή τη δομή, καυτηρίασε το γεγονός ότι δε λαμβάνει καμία βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλεπάλληλες συμπλοκές που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες συμπεριφορές που ξεκινούν από ασήμαντη αφορμή και τελευταία είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουν αρκετοί στο Νοσοκομείο. Ο κύριος λόγος των διενέξεων, όπως ανέφερε, είναι… το γυναικείο φύλο, καθότι ότι στην πλειονότητά τους οι Παλαιστίνιοι είναι άνδρες, ενώ στους Σομαλούς συγκαταλέγονται περισσότερες γυναίκες.

Ο κ. Μαντικός με κραυγή αγωνίας δήλωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων είναι και πέντε παιδιά- δε μπορούν να στηριχθούν μόνο από τον ίδιο, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι παραμένει εθελοντής πρώτης γραμμής χάρη στην βοήθεια των Ροδίων πολιτών, που προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Πέραν της πλειονότητας των Παλαιστινίων και των Σομαλών, υπάρχουν στην άτυπη δομή και μεμονωμένα άτομα από το Μπαγκλαντές, το Θιβέτ, το Ιράν και το Ιράκ κι όπως υπογράμμισε ο κ. Μαντικός, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν το συντομότερο από τη Ρόδο, αφού υπάρχουν άτομα που μένουν εκεί 3-3,5 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Στη Ρόδο η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου

Πρόσθεσε τέλος, ότι δεν εισακούσθηκε ούτε το αίτημά του από τις αρμόδιες αρχές για απολύμανση του χώρου από ειδικό συνεργείο, λόγω και των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ ανέφερε ότι έλαβε από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου 150 μάσκες και άλλες 50 από το Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει άμεσα η πρόχειρη δομή στα παλιά σφαγεία της Ρόδου που δεν είναι οργανωμένη και φιλοξενεί μετανάστες, έκρουσε μιλώντας στον SKY ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης.

“Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν χειρότερα τα οποία από τύχη αποφύγαμε μέχρι τώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή τις συχνές πλέον συμπλοκές μεταναστών στο χώρο, λόγω των διαφορών που προκύπτουν από τις πολλές εθνικότητες που συνυπάρχουν και καυτηρίασε επίσης το γεγονός των μεταγωγών μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο, αφού λόγω κορωνοϊού οι συνάδελφοι του μένουν απροστάτευτοι κι εκτεθειμένοι.

 637 total views,  4 views today