Μ. Βαρβιτσιώτης στον sky: Γνωρίζουμε κινήσεις στα παράλια και είμαστε έτοιμοι

514

«Στείλαμε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, ενώ η γείτονα χώρα πήρε και το μήνυμα ως απάντηση από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης των προσφύγων κι εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα περάσει», δήλωσε στον sky ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πρόσθεσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση, με αυξημένα μέτρα επιτήρησης, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα χρονική περίοδο έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.[story-lines]

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως τόσο ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο και το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στη θάλασσα, δίνουν καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των συνόρων μας και την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, τόσο για λόγους εθνικής ασφάλειας, όσο και προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω του κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει» τόνισε επιπροσθέτως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία και ο ωμός εκβιασμός Ερντογάν προς την Ε.Ε. για περαιτέρω χρηματοδότηση, συνάντησε την άρνηση των Βρυξελλών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την μαζική συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στα Τουρκικά παράλια και ειδικά απέναντι από την Κω, στην Αλικαρνασσό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως η Ελληνική πλευρά παρακολουθεί με σοβαρότητα ΟΛΕΣ τις κινήσεις.