Ν. Σαντορινιός:” Το Καστελόριζο ορίζει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης”

993

Eκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της της Επανάστασης του 1821, από τη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρα και τους αγώνες που δόθηκαν από τους προγόνους μας για την ελευθερία. Συγκεκριμένα ο κ. Σαντορινιός δήλωσε:

«200 περίπου χρόνια από τις μάχες που έδωσαν οι πρόγονοί μας, η λαχτάρα για Λευτεριά και Ανεξαρτησία, αποτελούν πολυσήμαντα και ηχηρά μηνύματα. Το 1821 είναι γραμμένο με ανδρεία και με θυσίες του απλού λαού που ακολούθησαν το κύμα της Επανάστασης, ενάντια στην καταπίεση μιας ολόκληρης Αυτοκρατορίας, διεκδικώντας μια ελεύθερη και αδούλωτη πατρίδα. Είναι τιμή μας και βαθιά μας υποχρέωση να θυμόμαστε την Ιστορία και τους πρωταγωνιστές της, διδασκόμενοι από αυτούς τόλμη, αφοσίωση και αυταπάρνηση.

Η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αρκετές φορές, χρειάστηκε να παλέψει ξανά για ανεξαρτησία, ισοπολιτεία, ελευθερία και Δημοκρατία, και αυτοί οι σύγχρονοι αγώνες είχαν σαν οδηγό και πρότυπο, τον λαϊκό αγώνα του 1821.

Σήμερα, δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να υπηρετούμε αυτά τα ιδανικά, έχοντας κύριο μέλημα την ευημερία των πολιτών και της χώρας.

Χρόνια πολλά στην  Ελλάδα, Χρόνια πολλά στους Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ερωτηθείς για το ακριτικό και τιμημένο νησί του Καστελόριζου, απάντησε:

«Το Καστελόριζο είναι αυτό το νησί που ορίζει τα σύνορα, όχι μόνο της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. Τα πλατιά χαμόγελα των υπερήφανων ανθρώπων του, η μεγάλη τους καρδιά και η ομορφιά του αιγαιοπελαγίτικου αυτού νησιού, είναι η ίδια η Ελλάδα.

Για αυτή την Κυβέρνηση το Καστελόριζο είναι αναπόσπαστο μέρος μιας σειράς πολιτικών που εφαρμόστηκαν για την Νησιωτικότητα. Υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν την ποιότητας ζωής των κατοίκων του, αποδείξαμε ότι κάθε γωνιά αυτής της χώρας πρέπει να αποτελεί ξεχωριστή προτεραιότητα μιας Κυβέρνησης, η οποία οφείλει να εκπροσωπεί, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις, κάθε Έλληνα πολίτη, όπου και αν κατοικεί, έτσι δηλαδή όπως προστάζει το Σύνταγμα».