Την εκτίμηση ότι η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις ζήτησης για το φετινό καλοκαίρι, εξέφρασε μιλώντας στον sky η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου.

Μάλιστα τόνισε ότι τα δύο νησιά είναι στους κορυφαίος προορισμούς της βρετανικής αγοράς και αυτό φάνηκε από τις κρατήσεις αμέσως μετά τις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τις ανακοινώσεις που θα ξεκινήσουν τα ταξίδια. Παράλληλα καλή ζήτηση των νησιών μας υπάρχει στη γερμανική αγορά, ενώ μία ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζουν και στην Ρωσία. Πιο «μουδιασμένα» είναι επί του παρόντος τα μηνύματα από την ολλανδική και τη σκανδιναβική αγορά, όπως είπε.

Η αγοράς της Βρετανίας, θεωρούμε ότι θα είναι από τις πλέον δυνατές μας αγορές για το 2021, όπως άλλωστε και διαχρονικά και έχουμε πολύ υψηλή θέση ζήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι μεγαλύτεροι Τουρ Οπερέϊτορ έχουν αναθεωρήσει για τις 17 Μαίου τις πτήσεις τους, μετά τις δηλώσεις Τζόνσον.

Η Γερμανία δείχνει κι αυτή να έχει μία καλή ζήτηση, κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις γιατί η κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, θα μας βρει όλους αποδυναμωμένους και το κάθε κράτος θα προσπαθήσει να κρατήσει εντός των συνόρων του τους πολίτες. Οι διακοπές αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη, διαπιστώνουμε ότι ένας στους δύο Ευρωπαίους θέλει να ταξιδέψει, ενώ ανοίγει ευρύτερα ο ανταγωνισμός και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους.

Βλέπουμε επίσης ότι η Τουρκία επανέρχεται δυναμικά, όπως και η Ισπανία, αλλά και άλλους προορισμούς να ανοίγουν. Η Τουρκία μάλιστα προωθεί τους εργαζόμενους στο χώρο του Τουρισμού, και το προβάλλει πολύ δυνατά διαφημιστικά, ως προς το κομμάτι των εμβολιασμών, αποπνέοντας ένα αίσθημα ασφάλειας στον ταξιδιώτη. Είναι κάτι που επιβάλλεται επιτακτικά και εδώ να δοθεί μία προτεραιότητα στους εργαζόμενους στο χώρο του Τουρισμού, ώστε να εμβολιασθούν.

Στη ρωσική αγορά αν και εμφανίζουμε μία ιδιαίτερη δυναμική, είμαστε ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού και τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσαμε το χρόνο τους 900.000 επισκέπτες. Έχουμε πολλά περιθώρια να πετύχουμε καλύτερα νούμερα στο μέλλον, ωστόσο για φέτος αναμένουμε περίπου το 50%, δηλαδή 400.000 ως 450.000 τουρίστες. Το ίδιο συμβαίνει και για την αγορά της Ουκρανίας, σε μικρότερα όμως ποσοστά. Όμως μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις, διαπιστώνουμε ένα πολύ θετικό κλίμα υπέρ της χώρας μας.

Στην ολλανδική αγορά είμαστε ακόμη σε στάσιμες καταστάσεις, όλα είναι ρευστά, με τους Τ.Ο να μην έχουν κατασταλάξει καν στην ημερομηνία εκκίνησης για τις πρώτες πτήσεις, ενώ και από τη σκανδιναβική αγορά αναμένεται τουρισμός μετά τον Ιούλιο”.

Καταλήγοντας η Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ Ν. Σβύνου τόνισε ότι “θα είναι ένα δύσκολο άνοιγμα της σεζόν και αυτή τη χρονιά. Κως και Ρόδος ως προορισμοί έχουν όλες τις προδιαγραφές να σημειώσουν καλύτερα νούμερα, από αυτά που έχουμε θέσει ως “ταβάνι” σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν λοιπόν περιμένουμε ένα 50% πανελλαδικά σαν καλύτερο σενάριο αφίξεων, τα δύο νησιά, μπορούν να πετύχουν καλύτερο ποσοστό”.

 

 671 total views,  2 views today