Ο sky και η ...Μάγια η μάγισσα

  • H Jet2holidays είχε δύο μόνο πτήσεις για Νοέμβρη, στις 7 και 14
  • Ο sky είχε αναδείξει το ζήτημα!
  • Εκ νέου λοιδορήθηκε από το γνωστό χαλκείο.
  • Ο κ. Γερονικόλας σήμερα επανέρχεται.
  • Δεν είχε υπόψη του τη συμφωνία Χατζημάρκου - Μπόρις Τζόνσον!

Παρά την περίεργη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας στην οποία αν και είχαν αντίθετες απόψεις με την …προσφορά 20.000 ευρώ για προβολή σε ιστοσελίδα της Jet2holidays για να προσελύσουν Βρετανούς τουρίστες μέσα στον Νοέμβρη – γεγονός που o sky είχε καυτηριάσει και παρουσιάσει ως τρόπο για να οικειοποιηθεί ο κ. Χατζημάρκος την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γερονικόλας επανέρχεται στο θέμα: Ουσιαστικά σήμερα, που οι τελευταίοι Βρετανοί έφυγαν από τη Ρόδο – επομένως τα 20.000€ που αποφασίστηκε να δοθούν για την επιμήκυνση ήταν δώρο – άδωρο!

Φυσικά όσοι αναρωτιούνται αν δόθηκαν ή όχι τα χρήματα στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφήμιση  δεν έχουν λάβει υπ’ όψη το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κείμενο της Παυλάκη που δημοσιεύθηκε κάτω από το Ελληνικό Εθνόσημο:

Σε lockdown από σήμερα και μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου η Μεγάλη Βρετανία. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Μπόρις Τζόνσον με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τη γνώμη του οποίου ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτιμά ιδιατέρως και λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή. έπαιξε η ανάγκη να επιβεβαιωθούν οι … γραφές όλων εκείνων των πεφωτισμένων που με την χρήση φύλλων δάφνης προέβλεπαν μεσούντος του θέρους ότι η καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για παράταση της τουριστικής σεζόν, θα πήγαινε τζάμπα κι άδικα. Το να διαψεύσεις το Μαντείο των Δελφών αποτελεί ύβρι, κατά συνέπεια, η συμφωνία Τζόνσον – Χατζημάρκου, ήταν μονόδρομος!

Η σημερινή ανακοίνωση του Νίκου Γερονικόλα

Ήδη από την προεκλογική περίοδο η προσωπική μου θέση ως επιχειρηματίας και ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι και σήμερα  ήταν και παραμένει σταθερή. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά χρειάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Για το σκοπό αυτό έχω καταθέσει κατ’ επανάληψη δημόσια τις προτάσεις μου,  χωρίς ποτέ μέχρι στιγμής να αποτελέσουν για τον κ Χατζημάρκο αφορμή για ένα καλοπροαίρετο και παραγωγικό δημόσιο διάλογο.

Κεντρικός πυλώνας των διαχρονικών και πάγιων προτάσεων μου,  είναι η  επανασύσταση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας.  Ένα όργανο που καταργήθηκε αφού πρώτα απαξιώθηκε συνειδητά. Ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμαι στο τουριστικό κλάδο, θεωρώ απαραίτητες τις δράσεις προβολής με την προϋπόθεσή  ότι θα συνοδεύονται από πολιτική δέσμευση για συγκεκριμένους μετρήσιμους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Αντίθετα ο κ Χατζημάρκος αποφεύγει να συνδιαμορφώσει σε κλίμα συναίνεσης ένα κοινό πλάνο με καθορισμένους όχι μόνο τους πόρους και τις δράσεις αλλά και μετρήσιμους στόχους όπως π.χ. το [πάγιο πρόβλημα της εποχικότητας.  Αντίθετα  καταφεύγει σε ύβρεις, χαρακτηρισμούς και ψεύδη δια της έμμισθης αυλής του.

Όλα αυτά βέβαια για να κρύψει μία απλή αλήθεια. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι οποιαδήποτε αυτοδέσμευση για το αποτέλεσμα και τους ετήσιους στόχους στον τουρισμό. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για το γεγονός ότι συστηματικά αποφεύγει  την κατάρτιση ενός ουσιαστικου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής το οποίο θα επιλύει χρόνια προβλήματα.

Θέλει να διαγωνίζεται μόνος του, χωρίς κριτές και προκαθορισμένους στόχους ώστε όταν δεν φτάνει τον πήχη , να τον κατεβάζει κατά το δοκούν και στη συνέχεια να τον αποθεώνουν οι έμμισθοι δημοσιολογούντες κόλακες.

Μοναδικό κριτήριο από τα λιβανιστήρια,  είναι πόσα ξόδεψε τόσα χρόνια για την τουριστική προβολή και να μονοπωλεί το συνολικό αριθμό των αφίξεων. Αποκρύπτουν όμως ότι απλώς ευθυγραμμίζεται  στη συνολική στρατηγική της εκάστοτε κυβέρνησης και ότι η αριθμο- λαγνεία κρύβει τα ποιοτικά προβλήματα του μαζικού τουρισμού.

Εκ μέρους λοιπόν του συνόλου των συμπολιτών μας,  που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα προκαλώ τον ίδιο τον κ Χατζημάρκο να απαντήσει δημόσια και χωρίς περιστροφές:

  1. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, σε έκτακτη συνεδρίαση, ψηφίσαμε μαζί σας την χρηματοδότηση στην jet2 προειδοποιώντας όμως ότι επίκειται πιθανό lock down, όπως όλος ο κόσμος γνώριζε;
  2. Απαντήστε με ποια κριτήρια επιλέξατε συγκεκριμένη εταιρία  από τη Μεγ. Βρετανία η οποία είχε γνωστό πρόβλημα με τον  κορονωιό. Γιατί δεν συμπεριλάβατε εταιρείες  και από άλλες χώρες; Δεν θα μειωνόταν το πολιτικό και οικονομικό ρίσκο σε αυτή την περίπτωση.;
  3. Δεν συνιστά εκ του αποτελέσματος η επιμονή σας σε αυτή την καθυστερημένη συνεργασία και σε συνθήκες κορονοιού, τουλάχιστον πολιτική αστοχία και λάθος;
  4. Διασφαλίσατε ότι σε περίπτωση που λόγω κορωνοιού ή άλλου έκτακτου γεγονότος κλείσει η συγκεκριμένη αγορά τότε δεν θα πληρωθούν αυτά τα χρήματα; Αν ναι αποδείξτε το; Αν όχι απολογηθείτε με βάση τον τίτλο του περιφερειάρχη που σέβεται και το τελευταίο ευρώ.

Αναμένω καλόπιστα τις απαντήσεις και ενημερώνω ότι θα συνεχίσω την  περαιτέρω την προσπάθεια επαναφέροντας τόσο τις προηγούμενες προτάσεις μου όσο και νέες, με στόχο την κατάρτιση και υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού.

 1,520 total views,  2 views today