Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών που προσφέρουν τα κολέγια.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας. Επιπλέον σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Εφορίας.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν απόσυρση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία τους με εκείνα των κολεγίων, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

«Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις γιατί σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς να έχει γίνει διάλογος με τις ομοσπονδίες μας», δήλωσε εκ του υπηρεσιακού συμβουλίου ο κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που τους θίγουν.

«Είμαστε αντίθετοι με την εξίσωση των πτυχίων από τα ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών των κολεγίων/. Η κυβέρνηση επικαλείται προσαρμογή στην κοινοτική οδηγία για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ζητάμε να αποσυρθούν οι διατάξεις που θίγουν τα δικαιώματα μας», δήλωσε ο κ. Γκουτζιαμάνης.

 154 total views,  2 views today