Σε συναγερμό για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκονται τα Δωδεκάνησα.

 

 

Πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρότατες ζημιές έχει προκαλέσει στην Πάτμο η κακοκαιρία. Όπως δήλωσε στον sky o Δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες, θα ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Πάτμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, το οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρότατες ζημιές, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του νησιού.

Λόγω των πολύ δυσμενών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, με απόφαση του Δημάρχου, παρέμειναν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο κ. Πέντες έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα στο νησί που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία, ενώ το απόγευμα είναι πολύ πιθανόν να μεταβεί από την Κω πυροσβεστικό κλιμάκιο για να συνδράμει στην απάντληση των υδάτων, που είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει και έχει μετατρέψει την Πάτμο σε «Βενετία». Ευτυχώς, όπως είπε, δεν κινδύνευσε κανένας κάτοικος.

Εντωμεταξύ στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάτμου για το κλείσιμο των σχολείων αναφέρει τα εξής:

Λόγω των πολύ δυσμενών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας σήμερα, 2/2/2021, με απόφαση Δημάρχου, θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πατμιάδα) κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, τονίζει ότι βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στις Ανατολικές Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζοποτώσεων στο Αιγαίο.

 1,215 total views,  2 views today