Ρουμάνης: Οδεύουμε όλο και πιο κοντά στο τοίχος ανοσίας!

426

Ολο και πιο κοντά στο στόχο της δημιουργίας του τείχους ανοσίας έρχεται η Ρόδος καθώς οι  εμβολιασμοί είναι σε καλό επίπεδο όπως δήλωσε στον Sky ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Σε γενικές γραμμές και μέχρι τώρα κινούμαστε καλά. Είχαμε εξαρχής ένα καλό ποσοστό σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς,. Αν συνεχίσουμε θα καταφέρουμε να φθάσουμε στην ανοσία σε συνδυασμό με όσους έχουν νοσήσει», τόνισε.

Ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης αναφέρθηκε και στη διαδικασία των εμβολιασμών παιδιών ηλικίας από 5 εως 11 ετών που ξεκινάει το Σάββατο.

«Θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Οι ημερομηνίες δηλαδή είναι 18, 20,27 και 29  Δεκεμβρίου για τους εμβολιασμούς των παιδιών που έχει αναλάβει το νοσοκομείο. Κάθε ημέρα έχουμε 50 έγγραφές. Νομίζω πως και αυτή η διαδικασία θα εξελιχθεί πολύ καλά», τόνισε ο κ Ρουμάνης.

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της πανδημίας και την κατάσταση των ασθενών ο κ. Ρουμάνης δήλωσε πως στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 30 άτομα.

« Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 30 άτομα αριθμός που είναι αρκετά μεγάλος. Αυτό είναι το αντίκρυσμα του μεγάλου αριθμού των ιχνηλατήσεων θετικών κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι πρέπει να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Επίσης να γίνονται τα εμβόλια. Μερικές φορές όμως η εξέλιξη είναι ραγδαία», τόνισε.,

Ο κ . Ρουμάνης αναφέρθηκε και στο θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας από κορονοϊό.