Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου την εξειδικευμένη ιστοσελίδα https://www.destinationmanagementplan.gr/, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών στη Ρόδο και τη Σαντορίνη, τους στόχους του, τη δομή και τα επιμέρους του στάδια καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών.

Η ιστοσελίδα τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συναντήσεων εργασίας με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και μέλη των τοπικών κοινωνιών στους δύο προορισμούς.

Με την αμέριστη υποστήριξη από τα Εμπορικά Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε ότι αφορά το συντονισμό των δράσεων, οι συναντήσεις εργασίας έθεσαν τις βάσεις για τη διαμόρφωσητων σχεδίων διαχείρισης προορισμού για τη Ρόδο και τη Σαντορίνη.Οι συναντήσεις εργασίας θα επαναληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο (τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου) ώστε τα σχέδια να τροφοδοτηθούν και ενισχυθούν περαιτέρω.

Παράλληλα, είναι πλέον διαθέσιμα και τα online ερωτηματολόγια τα οποία απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρόδο και τη Σαντορίνη, καθώς και στα μέλη των τοπικών κοινωνιών στη Ρόδο και τη Σαντορίνη προκειμένου να δοθεί βήμα σε όλους τους κοινωνικά και επαγγελματικά ενεργούς τομείς να συνδράμουν στη διαμόρφωση των πλάνων.

Τα ερωτηματολόγια θα είναι διαθέσιμα έως τις 31 Ιουλίου, και η συμπλήρωση τους θα τροφοδοτήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό με ουσιαστικά δεδομένα για την υφιστάμενη κατάσταση της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και για τις προτεραιότητες της διαχείρισης προορισμού στο άμεσο μέλλον.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών της EBRD χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2019 από σύμπραξη συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο (Team Tourism Consulting και Yellow Railroad) και την Ελλάδα (Toposophy).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πρόταση Οικονομικής Στήριξης Επιχειρήσεων στο Νότιο Αιγαίο

Με αφορμή την λειτουργία της ιστοσελίδας ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε τα ακόλουθα:

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας για δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού για το νησί μας, με σχέδιο στηριζόμενο στις προτεραιότητες και τις ανάγκες για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.Με γνώμονα πάντα το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις μας.

Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος και ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, τους επιχειρηματίες του νησιού μας που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» την ιδέα του Επιμελητηρίου, ασπάστηκαν την πρόταση και συμμετείχαν στις συναντήσεις εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και τη σύμπραξη συμβούλων για τη σύνταξη του πιλοτικού σχεδίου. Η συμβολή όλων είναι αναγκαία και πολύτιμη.

 171 total views,  3 views today