Στάγκας εγκαλεί Νικητιάδη: Αρχισαν τα όργανα!

1885

Απάντηση του Στέργου Στάγκα στον Γιώργο Νικητιάδη: «Εκτός τόπου και χρόνου, ακόμα και στον τόπο του, ο Γιώργος Νικητιάδης – Η έξοδος από την αφάνεια απαιτεί καθαρότητα μυαλού και πράξεων, που στερείται ο κ. Νικητιάδης» 

Στο Υπουργείο Υποδομών βρίσκονται, για την  έγκριση τους, οι μελέτες που εκπονήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Κω και η χρηματοδότηση των έργων εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια  αλλά ο άκρατος λαϊκισμός στην πολιτική μας ζωή, εξακολουθεί να ζει και να έχει άξιους εκπροσώπους

Ο Ειδικός Συνεργάτης, στο Τεχνικό Πρόγραμμα, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στέργος Στάγκας, με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Γιώργος Νικητιάδης σχετικά με την αναστήλωση των δύο ναών της Κω που επλήγησαν από τον σεισμό του 2017, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Νικητιάδης αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, και επιδεικνύει ταυτόχρονα παντελή άγνοια των διαδικασιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Είναι άραγε τόσο αδαής ή τον κυρίευσε το πάθος του για κριτική και φτηνή έξοδο από την αφάνεια;

Αποδεικνύεται ότι δεν έχει ιδέα για τι μιλά δημόσια και αυτό δεν επιτρέπεται σε ένα πρόσωπο που έχει στο παρελθόν ασκήσει δημόσια διοίκηση.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα στο αντικείμενο, είναι ο μόνος φορέας που από την πρώτη στιγμή προσφέρθηκε και έμπρακτα πήρε αποφάσεις για την αναστήλωση των δύο ναών της Κω που επλήγησαν από τον σεισμό της Κω.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άμεσα δέσμευσε στο τεχνικό της πρόγραμμα το ποσό που απαιτείται για την αναστήλωση των δύο ναών. Οι μελέτες που εκπονήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Κω εστάλησαν στην Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την έγκριση των τεχνικών μελετών σε κτίρια που έχουν πληγεί από σεισμό.

 Συγκεκριμένα: με την απόφαση Υπ’ Αρ. 136/2017 συνεδρίασης 11η/4-11-2017 του περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με την οποία εξουσιοδοτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ για την κατάρτιση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Κω-Νισύρου και το Υπουργείο Πολιτισμού και τροποποιήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΠΕ Δωδεκανήσου για την εγγραφή του έργου «Επισκευή του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής» που επλήγησαν από τον σεισμό και συγκεκριμένα στον Πίνακα 2 χρηματοδοτήσεις ΚΕΔ – ΚΑΕ 071.9479 προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ – ίδιοι πόροι.

 Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κω-Νισύρου που είναι και ο κύριος του έργου και κατά το νόμο ο μόνος επισπεύδων, προκειμένου οι μελέτες αυτές να εγκριθούν. Μετά την έγκριση των μελετών, η Περιφέρεια έχει δηλώσει την ετοιμότητα της να δημοπρατήσει, να επιβλέψει και να χρηματοδοτήσει τα δύο έργα στους δύο ναούς της Κω.

 Ο Γιώργος Νικητιάδης δεν μπορεί με οποιοδήποτε ψέμα και αν χρησιμοποιήσει να αλλοιώσει την αλήθεια που είναι ότι ο μοναδικός φορέας που προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Κω-Νισύρου και για την δημοπράτηση και για την χρηματοδότηση των έργων.

 Το ψέμα και ο λαϊκισμός πάντα ήταν αδέλφια και ο κ. Νικητιάδης αισθάνεται την συγγένεια του και με το ψέμα και τον λαϊκισμό ως υποχρέωση του. Η έξοδος από την αφάνεια απαιτεί καθαρότητα του μυαλού και των πράξεων, που στερείται ο Γιώργος Νικητιάδης».