Θέματα που αφορούν τη μεταστέγαση και λειτουργία  του Κέντρου Υγείας Ρόδου καθώς και τα προβλήματα που  σχετίζονται με το Πολυδύναμο Ιατρείο στη Νότια Ρόδο εξέτασε κατά την επίσκεψη του σήμερα στο νησί ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός.

Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr ο διοικητής των  Νοσοκομείων  Ρόδου και Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης το πρωί ο κ. Ροιλός μετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Συμμετείχαν  ο δήμαρχο Ρόδου κ. Α Καμπουράκης ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραμαρίτης ο  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σοκορέλος ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντή ς του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι αντιπεριφερειάρχες Χαρούλα Γιασιράνη και Φιλήμωνας Ζαννετίδης.

Κατά την σύσκεψη έγινε συζήτηση για τους εμβολιασμούς τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την 2η ΥΠΕ και τον τρόπο στελέχωσης και  λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων.

Ο κ. Ροιλός επισκέφθηκε στη συνέχεια το χώρο όπου θα μεταστεγαστεί το Κέντρο Υγείας Ρόδου που είναι κοντά στο Νοσοκομείο.

Ακολούθως μετέβη  στη Νότια Ρόδο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με την συμμετοχή βουλευτών του νομού αλλά και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Αντικείμενο της σύσκεψης η επίλυση των προβλημάτων του Ιατρείου στο Γεννάδι και η στελέχωση του σε εφαρμογή του σχετικού ΦΕΚ που είναι εδώ και πολύ καιρό σε ισχύ.

Σε ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος ο κ.Ρουμάνης δήλωσε πως θα έρθει ιατρός  από την 1η Ιουλίου.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε ενίσχυση για το θέμα  των εφημεριών . Καταβάλλουμε προσπάθεια να ανοίξουν και άλλες θέσεις και να πληρωθούν από ιατρούς εφόσον υπάρχει και ενδιαφέρον» είπε ο κ. Ρουμάνης.

 430 total views,  4 views today